Een hele dure filmscanner…

Voorlopig hebben we ‘m alleen bij Nikon USA gezien, dus we weten nog niet of-ie ook naar Nederland komt. Maar speciaal voor de zojuist gelanceerde Nikon D850 spiegelreflex brengt Nikon de ES-2 negatief- en diascanner uit, waarmee je snel en simpel je analoge kleinbeeldnegatieven en -dia’s kunt digitaliseren. Dat is nog eens wat anders dan een scanner voor je iPhone…

De ES-2 Film Digitizing Adapter kost in Amerika 150 dollar, maar er zit natuurlijk een addertje onder het gras: je hebt ook een D850 nodig à 3800 euro, plus een macrolens van 550-600 euro, én licht… Maar we nemen aan dat mensen die D850 niet alleen kopen om hun oude negatieven mee te scannen…

Lees ook:Filmscanner voor smartphone
Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:Canon-objectieven op je Olympus/Panasonic-camera
Lees ook:Maak een serieuze camera van je smartphone
Lees ook:Summer sale bij Impossible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.