Nooit meer flitsen?

Bijlage voor Focus abonnees in februari.

Bijlage voor Focus abonnees in februari.

Het februari supplement van het fotografietijdschrift Focus meldt op de voorpagina: Nooit meer flitsen. Geen idee of dat een gebod is of een belofte, maar nieuwsgierig maakt het wel. Uiteindelijk, al lezend, blijkt het wel mee te vallen. Auteur Buschman wil slechts laten zien dat flitsen lang niet altijd een goede oplossing is om te komen tot een mooi belichte foto. En sterker nog: flitsen kan ook heel gemakkelijk veel bederven!

En dat ben ik helemaal met de schrijver eens. Onbelicht (…) laat hij de geweldige mogelijkheid om in te flitsen. Zó minimaal flitsen dat het eigenlijk niet is te zien. Met een transmitter – al dan niet ingebouwd, zoals in de Canon EOS 7D – kun je ook de flitser op afstand minimaal laten flitsen.

Nooit meer flitsen gaat wat ver. Maar minimaal flitsen: dat moet je vaker doen. Zet de flitser maar eens op -2. De camera gebruikt dan meer omgevingslicht. Laat de synchronisatie op het tweede gordijn plaatsvinden: zie je menu (custom functies, meestal). Zie het licht en gebruik je flitser verstandig!

Lees ook:Tip 30|500: Wie de flitsschoen past…
Lees ook:Flitsend flitsen
Lees ook:Tip 13|500: Ingebouwde flitser meestal te zwak
Lees ook:Nieuwe compacte flitser van Canon
Lees ook:Nieuwe accessoires van Canon en Ricoh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.