PENTAX OPTIO P80 : uitblinker in portretten

Bron: Pentax

Deze hyperslanke schoonheid beheerst de kneepjes van de portretfotografie tot in de puntjes. Vergeleken met het vorige model P70 is de functie automatische gezichtsherkenning aanzienlijk verfijnd : ze herkent niet alleen tot 32 gezichten in amper 0.03 seconde, maar detecteert nu ook gezichten vanuit diagonale hoek en in andere poses dan vooraanzicht (met gebogen hoofd bijv.). Natuurlijk staan de functies glimlachherkenning en knipperdetectie als vanouds klaar om ervoor te zorgen dat elk portret een pareltje wordt.

De Vertical Snap modus laat toe om vlotjes foto’s te maken in staand formaat : gewoon op de OK-knop drukken en het beeld en de tekens op het LCD-scherm maken vanzelf een draai van 90 graden; vervolgens kan je zoomen of de instellingen corrigeren met het navigatiepad, en afdrukken met de OK-knop. Even handig als foto’s maken met een mobieltje.

We vermelden nog dat de P80 beschikt over een 12MP sensor en een krachtige 4x optische groothoekzoom (van 27,5 tot 110mm). Drie types van schokreductie kunnen ingeschakeld worden om beeldonscherpte geen kans te geven. De P80 schiet videoclips in HD-kwaliteit aan 30 bps, gestabiliseerd indien gewenst.

Pentax heeft de P80 in een stijlvol designjasje gestoken, helemaal in lijn met zijn opmerkelijke prestaties : de ultrafijne body in fraai aluminium met gebogen randen en glanzende chromé accenten is een echt juweeltje dat niemand onberoerd laat, uitgebracht in drie kleuren : glossy zwart, zacht amandelgroen of wit met parelglans.

In verkoop vanaf september.

Richtprijs : 209 euro

Lees ook:Nieuw: de Pentax X70
Lees ook:Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame
Lees ook:Pentax Optio E70
Lees ook:P70: veelkleurig wondertje
Lees ook:Nieuw: Pentax K-x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.