Nieuw: Pentax K-x

Spiegelreflex in frisse kleuren

Met een 23,6 x 15,8mm metende CMOS-sensor met 12,4 miljoen pixels en een krachtige beeldprocessor aan boord komt de Pentax K-7 qua prestatieniveau dicht in de buurt van zijn grotere broers uit de topregionen van het assortiment. Hij produceert sprankelende beelden met veel detail, en schiet flitsend snelle opnamesalvo’s in de continumodus (4,7 bps). De K-x reikt zijn bezitter een rijk arsenaal geavanceerde functies aan: zo onder meer Live View met drie scherpstelmodi waaronder AF met gezichtsherkenning, en een videomodus waarmee je aan een snelheid van 24 bps filmpjes van HDTV-kwaliteit (1280×720) in 16:9 formaat kan draaien.

Daarnaast komt de K-x ook verrassend uit de hoek met een aantal onuitgegeven beeldverwerkingsopties. Het goed gevulde keuzemenu van digitale filters laat nu ook toe op één enkel beeld verschillende filters tegelijk toe te passen. En dan is er nog de gloednieuwe ‘Cross Processing’-modus, die intrigerende effecten creëert net zoals bij gekruiste ontwikkeling van film (negatieven als dia’s ontwikkeld en vice versa).

Kortom : in de Pentax K-x vindt de debutant in reflexfotografie een licht en handelbaar toestel dat op topniveau presteert. En voor de expert die al over een professionele uitrusting beschikt kan de K-x perfect dienst doen als extra en reservecamera.

Leuk extraatje van Pentax : er is keuze uit vier verschillende carrosseriekleuren : zwart, wit, rood en marineblauw, de laatste twee weliswaar in beperktere oplage verkrijgbaar. Zo kan eenieder de versie kiezen die het beste aansluit bij zijn of haar persoonlijke smaak.

PENTAX DA-L 55-300mm f/4-5.8 ED

Samen met de K-x en uitsluitend als onderdeel van een tweelingkit introduceert Pentax de DA-L 55-300mm, een superteleobjectief dat bijzonder licht gebouwd is maar wel de gekende optische kwaliteiten van een Pentax-optiek biedt.

Adviesprijzen, lanceerdata & beschikbaarheid

Zwart : Pentax K-x body : 599 euro, eind oktober, beperkt beschikbaar

Pentax K-x + DA-L 18-55mm : 649 euro, eind oktober

Pentax K-x + DA-L 18-55mm + DA-L 50-200mm : 749 euro, eind oktober

Pentax K-x + DA-L 18-55mm + DA-L 55-300mm : 999 euro, eind november, zeer beperkt beschikbaar

Wit : Pentax K-x + zwart-witte DA-L 18-55mm : 649 euro, eind oktober

Rood : Pentax K-x + zwart-rode DA-L 18-55mm : 649 euro, eind november, beperkt beschikbaar

Marineblauw : Pentax K-x + zwarte DA-L 18-55mm : 649 euro, eind november, beperkt beschikbaar

Lees ook:Pentax K-r bekent eindelijk kleur!
Lees ook:Pentax K-1 Limited Silver-editie
Lees ook:Opvolger Pentax K-50 in zicht?
Lees ook:Pentax: tegen weer en wind beschermd
Lees ook:Eerste zoomlens in Pentax Limited-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.