Ramen of Appels?

Gelijk de ‘merkenstrijd’ tussen cameramerken is er ‘de strijd’ tussen computersystemen: Windows versus Apple. En Linux worstelt zich daar intussen ook een beetje tussen. Marktleider wereldwijd is natuurlijk Windows, maar juist in de (foto)grafische sector blaast Apple een stevig deuntje mee.

Grote verschillen zitten er tussen de systemen eignlijk niet meer. In het verleden was Apple zeker mooier en meer geschikt voor DTP en fotobewerking. Apple heeft ook de naam minder gevoelig te zijn voor virussen, maar die ‘achterstand’ is men redelijk aan het inlopen, volgens deskundigen. Veel softwarepakketten zijn voor Windows en Apple exact hetzelfde. Werkend met Lightroom bijvoorbeeld is eigenlijk niet te zien met welk besturingssysteem je systeem is uitgerust. In aanschaf is en Windows machine goedkoper en ook veel software is goedkoper en aanzienlijk ruimer verkrijgbaar. Als je oog ook wat wil en je portemonnee het goed vindt dan is een Apple een verleidelijk alternatief!

Lees ook:Updates voor Lightroom en Camera Raw
Lees ook:Lightroom 6 en mobile voor Android
Lees ook:[Lightroom] Eerst foto’s importeren
Lees ook:Draait jouw Photoshop ook onder Mountain Lion?
Lees ook:Adobe Carousel zet foto’s in de cloud

Eén reactie op “Ramen of Appels?

  1. N Thijssen

    of open source gaan:
    besturingssystemen als OpenSuse en fotobewerking middels The GIMP zijn zeer concurrerende alternatieven die gratis voor iedereen te benutten zijn.

    Oh… en geen last van spyware/adware of computervirussen… :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.