Panasonic bridgecamera met 60x zoom

De bridgecamera waarmee Kodak (alias JK Imaging) een nieuw zoomrecord vestigde, was nog niet verschenen of Panasonic ging al over dit record heen met 60x optische zoom. De Lumix FZ72 beschikt over een zoomlens met een bereik van omgerekend 20 tot 1200 mm (de winst zit dus aan de groothoekkant) en een lichtsterkte van F 2,8 tot F 5,9. Beeldstabilisatie ontbreekt niet, en de sensor levert foto’s van 16 miljoen pixels of Full HD-video. Fotograferen in raw-formaat kan ook, en gelukkig heeft de FZ72 naast een lcd-scherm ook een (bescheiden) elektronische zoeker. De Lumix FZ72 komt in september naar Nederland voor een adviesprijs van een kleine 400 euro.

Lees ook:Groothoekzoom en reiscompact van Panasonic
Lees ook:Panasonic gaat de diepte in
Lees ook:Panasonic FZ300: bridgecamera met extra power
Lees ook:Topcompact met extreem lichtsterke lens
Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.