Panasonic gaat de diepte in

Na Fujifilm brengt ook Panasonic een 3D-compactcamera uit. De Lumix 3D1 kan zowel foto’s (8 megapixels) als video’s (‘Full HD’) in drie dimensies vastleggen. Bij normale foto’s ligt de lat bij 12 megapixels. Dankzij de twee naast elkaar geplaatste 4x zoomlenzen en sensoren kun je ook tegelijk in 2D fotograferen en filmen, of bijvoorbeeld tegelijkertijd een groothoek- en een tele-opname van hetzelfde onderwerp maken.

Waar concurrent Fujifilm een speciale viewer en 3D-prints levert, heeft Panasonic voor de weergave de eigen lijn 3D-televisies en dito Blu-rayspelers op het oog. Het assortiment omvatte al een 3D-filmcamera en een 3D-lens voor de G-systeemcamera’s. De bediening van de 3D1 loopt grotendeels via het grote aanraakscherm op de achterkant. De camera wordt medio volgende maand leverbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Panasonic 3D-lens in pocketformaat
Lees ook:Panasonic GX800 biedt 4K-video in pocketformaat
Lees ook:Leica C eerste Leica-compact met Wi-Fi
Lees ook:Spatwaterdichte standaardzoom van Panasonic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.