Kodak zet nieuw zoomrecord neer

Terwijl een groot deel van de foto-industrie gelooft dat de compactcamera ten dode is opgeschreven, blaast JK Imaging de van de wankelende gele reus overgenomen Kodak-compactcameralijn weer nieuw leven in. Nieuwste loot aan de stam is de Astro Zoom AZ521. Dat ‘astro’ staat er niet voor niets, want het apparaat beschikt over een 52x zoomlens met een bereik van omgerekend 24 tot 1248 mm – als ik me niet vergis een nieuw record. In elk geval is er voorlopig geen smartphone die daaraan kan tippen!

De AZ521 beschikt verder over een 16-megapixelchip, (uiteraard) beeldstabilisatie en een 3 inch scherm. Het ‘prismahuis’ lijkt een zoeker te huisvesten, maar bevat alleen een flitser. Of deze Kodak-camera ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Lees ook:Panasonic bridgecamera met 60x zoom
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom
Lees ook:Kodak Ektra: up-to-date cameratelefoon in retrojasje
Lees ook:Samsung NX1: systeemcamera voor pro’s
Lees ook:‘Instapbridgecamera’ van Sony met 50x zoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.