Topcompact met extreem lichtsterke lens

Naast de G5 presenteerde Panasonic nog een aantal nieuwe compactcamera’s. Voor serieuze fotografen is de Lumix DMC-LX7 het meest interessant. Dankzij de relatief bescheiden sensorresolutie van 10 megapixels zijn de prestaties bij weinig licht beter dan bij de modale compactcamera. Dat de LX7 een CMOS-sensor heeft in plaats van de CCD van voorgangermodel LX5, zal eveneens ten goede komen aan de ruisprestaties. Bovendien bedraagt de lichtsterkte van de (omgerekend) 24 tot 90 mm Leica-zoomlens nu F 1,4 in de groothoek en F 2,3 in de telestand. Een ‘ouderwetse’ diafragmaring en een ingebouwd grijsfilter brengen uitgebreide mogelijkheden onder handbereik. Ook nieuw: ‘Full HD’-video. Voor de liefhebbers zijn losse zoekers en flitsers verkrijgbaar. Volgende maand in de winkel voor een adviesprijs van 529 euro.

Lees ook:Samsung EX2F vestigt lichtsterkterecord
Lees ook:Pannenkoek en motorzoom van Sony
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Ander fotonieuws van de week
Lees ook:600 mm supertele met Canon PowerShot G3 X

2 reacties op “Topcompact met extreem lichtsterke lens

  1. peter

    ziet er goed uit, en ik vind dat de prijs ook best nog wel meevalt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hendrik Uilen

    In tegenstelling tot bijvoorbeeld een echte DLSR een smak geld en een hoop functies die bij deze camera missen. Zie zo 123 de toegevoegde waarde ten opzichte van eerder genoemde spiegelreflex dan ook niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.