Categorie: "Printen"

Foto’s printen van anderhalve meter breed…

Uitgekeken op dat pietepeuterige all-in-one-fotoprintertje, en is een A3+-printer ook niet helemaal wat je zoekt? Dan zou je eens naar de Canon imagePROGRAF-PRO-6000-FSRimagePROGRAF PRO-6000 kunnen kijken, zodra die rond 1 september leverbaar wordt. De PRO-6000, die de 6000S aflost, kan prints van maar liefst anderhalve meter (60 inch) breed produceren. Met papier op de rol behoren zelfs panoramaprints tot de mogelijkheden, en dat allemaal in absolute fotokwaliteit, mede dankzij de twaalf kleuren pigmentinkt.

Je moet er wel rekening mee houden dat de inkt er bijna per liter in gaat, en verder weegt de imagePROGRAF PRO-6000 compleet met standaard ruim 150 kilo en is-ie zo’n twee meter breed. O ja: de prijs nog… die zal minstens twaalf mille bedragen, en dat is vermoedelijk nog exclusief btw.

Simpel en goedkoop een fotoalbum met foto.editoo.nl

Tijdelijk 5 euro korting op je eerste bestelling!

Foto: Robbie Veldwijk - #macromania

Foto binnenwerk: Robbie Veldwijk – #macromania

We maken met z’n allen meer foto’s dan ooit, maar vaak raken die op den duur in de vergetelheid op je telefoon, op de harde schijf of in de cloud. Soms verlang je reikhalzend terug naar ‘ouderwetse’ fotoalbums, maar die zijn best prijzig. Om maar te zwijgen van de investering qua tijd. Dus in veel gevallen blijft het bij een goed voornemen.

Bij Editoo hebben ze daar iets op gevonden. Met foto.editoo.nl maak je een fotoalbum voor een habbekrats en in een mum van tijd. Je uploadt een zip-bestandje met maximaal 56 foto’s, en Editoo maakt daar dan in no time een fotoalbumpje van.

Steelprint maakt leus ‘Haarscherp op metaal’ waar

Iedereen kent inmiddels de alomtegenwoordige prints op canvas. Een paar geleden kwam Timberprint met iets nieuws: foto’s op hout. Dat werd een groot succes, onder meer bekroond met de Thuiswinkel Award voor beste startende webwinkel. Onlangs kreeg Timberprint er een nieuw broertje bij: Steelprint, gespecialiseerd in afdrukken op aluminium en zink.

mail_steelprint-logoAfdrukken op canvas en hout moeten het meer hebben van hun uitstraling dan van hun technische kwaliteiten. Door de onregelmatige structuur van het materiaal kunnen de kleurweergave en de scherpte nooit tippen aan die van een print op glanzend fotopapier. De slogan van Steelprint is ‘Haarscherp op metaal’. We kregen het aanbod om een keer op hun kosten de proef op de som te nemen.

Twee betaalbare (foto)printers van Canon

Canon lanceert twee nieuwe all-in-ones voor de smallere beurs, die ook als A4-fotoprinter dienst kunnen doen. Een combinatie van dye- en pigmentinkt moet garant staan voor scherpe prints met sprankelende kleuren. Beide printers gebruiken slechts twee cartridges, één voor kleur en één voor zwart-wit, wat op de lange duur vaak duurder en minder milieuvriendelijk is aangezien de kleurencartridge moet worden vervangen zodra één kleur op is. Daar staat echter PIXMA-MG3050-open-paper-tray-BK-FRTtegenover dat de cartridges ook in XL-uitvoering leverbaar zijn. Bovendien weet ik uit eigen ervaring met m’n antieke Canon-’noodfotoprinter’ dat die zelfs na maanden stilstand direct weer paraat is, terwijl m’n veel nieuwere en duurdere printer van dat andere merk zelfs na een paar weken vakantie al aan een grote schoonmaakbeurt (die óók inkt vreet) toe is wegens chronische constipatie.

De Pixma MG2550S moet volgens Canon Nederland 44 euro gaan kosten, terwijl de in verschillende kleurstellingen verkrijgbare MG3050 als voornaamste extra’s draadloze wififunctionaliteit en de optie om vierkante (Instagram-)prints te maken op speciaal papier biedt voor vijf euro extra

Fotolijst op maat bij de HEMA

Sinds ik een A3+-printer heb, kan ik foto’s op 30 x 45 centimeter printen. Maar vind maar eens een leuke en niet te gek dure lijst waar zo’n foto in past. Meestal kom je uit op een lijst van 30 bij 40 centimeter, en dan moet er dus aan de lange kant een stukje van de foto af. Als je panoramafoto’s maakt, wordt het nóg lastiger.

HEMA-fotolijsten

Het gewoonste warenhuis van Nederland biedt uitkomst. Bij de HEMA kun je nu een fotolijst compleet met (acryl)glas exact op maat laten maken. Na anderhalve week kun je ‘m ophalen bij een filiaal naar keuze of – tegen meerprijs – thuis laten bezorgen. Je hebt keus uit een kleine vijftien verschillende uitvoeringen. Natuurlijk betaal je wat meer dan voor een ‘confectielijst’, maar de prijzen zijn nog alleszins redelijk. Klik op de banner hierboven voor meer informatie. Ook voor schilderijlijsten en spiegels op maat kun je bij de HEMA terecht.

Epson brengt betaalbare pigmentinktprinter uit

Ook printerfabrikant Epson doet een duit in het IFA-zakje met een serie nieuwe printers voor professioneel en thuisgebruik. Voor 300 euro koop je aan de Expression Photo XP-960 een mooie all-in-one, waarmee je zes-kleurendrukken tot A3-formaat kunt maken.

De SureColor SC-P400 mikt een stapje hoger: dit is namelijk een A3+-printer die met zeven Epson-SC-P400kleuren pigmentinkt werkt voor ‘museumkwaliteit’. De printer kan ook afdrukken op de rol, en beschikt net als de Expression over Wi-Fi. Volgens Epson is de SC-P400 de kleinste en lichtste printer in z’n soort, en met een adviesprijs van 549 euro is het zeker ook niet de duurste. De XP-960 moet per direct leverbaar zijn, op de SC-P400 moet je tot november wachten.

Canon vernieuwt (foto)printerassortiment

Met een nieuwe lijn printers en all-in-ones komt Canon nog beter tegemoet aan de wensen van de hedendaagse hobbyfotograaf, met name op het gebied van draadloze mogelijkheden en integratie met de cloud. PIXMA-MG7550-(2)Zo zijn de nieuwe modellen voorzien van NFC (Near Field Communication) om simpel verbinding te maken met een ander draadloos apparaat. De hiernaast afgebeelde PIXMA MG7550 all-in-one is met z’n zes inktkleuren, aanraakscherm en vele aansluitmogelijkheden wellicht de beste keus voor de veeleisende hobbyist. De Canon PIXMA MG7550 komt in oktober op de markt voor een adviesprijs van 179 euro. Verder onder andere een nieuwe portable printer, de PIXMA iP110, en een tweetal scanners.

20 procent korting op vakantiefoto’s en -albums!

Kortingsactie-HEMANee, we worden níet gesponsord (was dat maar waar… ;-) ) maar té leuk om niet aan onze lezers door te geven. De HEMA is door de hoge temperaturen blijkbaar de zomer in de bol geslagen. Daarom krijg je tot nader order maar liefst 20 procent korting op afdrukken, fotoalbums en wanddecoratie zoals afdrukken op canvas en aluminium! Altijd meegenomen voor je mooiste vakantiefoto’s. Hier kun je zien voor welke producten de kortingsactie geldt.

HEMA introduceert #mobileprint

De HEMA heeft z’n afdrukservice uitgebreid met een lijn speciaal voor smartphone-fotografen. Op #mobileprint vind je een reeks producten, mobileprintvariërend van printjes in diverse formaten via fotokaarten tot fotoboekjes. Helemaal toegesneden op smartphone-gebruikers en Instagram-fans, en vanzelfsprekend voor de bekende lage HEMA-prijzen. Uiteraard kun je je foto’s direct vanaf je smartphone uploaden – let alleen een beetje op het dataverbruik.

En over ‘mobiele fotografie’ gesproken: vergeet niet mee te doen aan onze fotowedstrijd!

Vroegboekkorting op vakantiefotoalbum

Bij de HEMA hebben ze een leuke kortingsactie met fotoalbums die we onze lezers niet willen onthouden. Het komt er in grote lijnen op neer dat je nu een tegoedbon koopt en die later ‘inwisselt’ voor een album – waarbij de korting kan oplopen tot 40 procent. HEMA_waardebonZeg maar iets soortgelijks als de acties met treinkaartjes en tickets voor dierentuinen. De waardebon moet je voor 13 juli kopen en voor 30 september besteden – bijvoorbeeld aan een album van je foto’s van de zomervakantie. De HEMA noemt het een ‘vroegboekkorting’: een leuke vondst.

De bon moet wel in één keer in z’n geheel worden besteed, en uiteraard wordt bij dit soort acties altijd rekening gehouden met een zeker percentage klanten dat z’n tegoed laat verlopen. En nu maar hopen dat de leverancier niet in z’n eentje voor de kosten van deze actie opdraait…