Categorie: "Agenda"

Outdoor Event in de Biesbosch

KE_outdoorDe lente komt er eindelijk aan, en daarom organiseert Kamera Express net als vorig jaar een Outdoor Event in en rond het Biesboschcentrum in Dordrecht. Vanwege het succes van de vorige editie wordt er nog grootser uitgepakt, met allerlei uitprobeermogelijkheden en activiteiten. Het evenement vindt plaats op zondag 15 april van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags, en toegang is gratis. Klik op de banner voor meer informatie.

Fujifilm Experience in Utrecht

Banner_210x105_eXperience_NL_NEU

De Fujifilm Roadshow doet Nederland aan. Op zondag 11 maart vindt in DeFabrique aan de rand van Utrecht de eerste Fujifilm Experience plaats. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met Fujifilm-apparatuur en diverse prominente Fujifilm-gebruikers onder wie Martin Hogeboom en Marcel van Balkom.

Kaarten Professional Imaging 2018 met korting

Op 24, 25 en 26 maart vindt weer de ‘vakbeurs voor iedere beeldmaker’, professional of liefhebber, plaats in De Loods in Nijkerk. Een dagkaartlogopi-2 kost in de voorverkoop normaal 10 euro en een passe-partout voor drie dagen het dubbele, maar tot en met 31 januari betaal je slechts € 7,50 respectievelijk € 15,-. Klik op het logo om naar de website te gaan om kaarten te bestellen of alvast een kijkje te nemen in het voorlopige programma.

Rotterdam op analoge toer tijdens Museumnacht

square_Museumnacht010_2018Op 3 maart staat Rotterdam in het teken van Museumnacht. Het is nog lang geen 3 maart, maar we verklappen het nu alvast omdat vroege vogels tickets met korting kunnen kopen: € 12,50 in plaats van de gebruikelijke € 17,50. Tijdelijk en zolang de voorraad strekt!

Tijdens Museumnacht010 kun je onder meer in het Nederlands Fotomuseum Unwired van Jacqueline Hassink bezoeken. Schoenen uit en telefoon inleveren dus. Voor wie terugverlangt naar het pre-digitale tijdperk valt nog meer te genieten: die nacht vindt de kick-off plaats van de bouw van een gigantische LomoWall, opgebouwd uit analoge snapshots. Bijdragen van bezoekers zijn welkom!

Laatste kans op deelname aan BredaPhoto 2018

Breda2018logoAls je wilt dat je foto’s op het grootste fotofestival van Nederland komen te hangen, heb je nog de tijd tot 1 februari. BredaPhoto nodigt professionele fotografen uit binnen- en buitenland uit om hun visie te geven op het thema van 2018: TO INFINITY AND BEYOND. Is de vooruitgang in wetenschap en technologie louter positief, of kleven er ook gevaren aan die we nog niet goed kunnen overzien…?

BredaPhoto duurt dit jaar van 5 september tot en met 21 oktober. Klik hier of op het logo om naar de betreffende webpagina te gaan.

Kerstactiviteiten in fotomusea

'Kleuren maar!' Foto: Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

‘Kleuren maar!’ Foto: Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Voor wie zich verveelt tijdens de donkere dagen en geen zin heeft om de kerstboom gezelschap te houden, is een bezoek aan een fotomuseum misschien een goed idee. Fotografiemuseum Foam in Amsterdam is vandaag en morgen gewoon open; alleen op nieuwjaarsdag blijven de deuren tot 12 uur dicht. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag, zoals iedere maandag, gesloten. Maar morgen zijn bezoekers weer welkom, en met name voor de kleintjes is er gedurende de kerstvakantie het nodige te beleven en te doen. Hier vind je het complete programma.

Frank van Driel – Celebrating Harvest

Frank van Driel: The Marriage - Just the Pearl II. Courtesy Eduard Planting Gallery

Frank van Driel: The Marriage – Just the Pearl II. Courtesy Eduard Planting Gallery

In de Amsterdamse RAI vindt vanaf zondag de 19e tot en met 26 november de kunstbeurs PAN Amsterdam plaats. Een van de deelnemende galeries is Eduard Planting Gallery met het nieuwste werk van kunstfotograaf Frank van Driel, onder de titel Celebrating Harvest. Vanuit zijn uit de late middeleeuwen daterende atelier in ‘s-Hertogenbosch creëert de uitsluitend met daglicht werkende fotograaf op de schilderkunst uit de zeventiende eeuw geïnspireerde stillevens met een hedendaagse onderhuidse boodschap. En voor wie geen gelegenheid heeft om de beurs te bezoeken, in december en januari zal Van Driels werk ook te zien en te koop zijn in de galerie.

Inzenden voor BredaPhoto 2018

BredaPhotoOpenCallHet duurt nog een klein jaartje voordat BredaPhoto 2018 plaatsvindt, maar de voorbereidingen voor de achtste editie van dit tweejaarlijkse internationale fotofestival zijn reeds in volle gang. De organisatie roept professionele fotografen uit alle landen en van alle niveaus, van studenten tot gevestigde namen, op om werk in te zenden dat past bij het thema TO INFINITY AND BEYOND. Meer concreet: dat gaat over de technologische en wetenschappelijke vooruitgang, zowel de positieve kanten daarvan als de keerzijde. Werk dat volgens de jury een goede en originele uitwerking van dit thema vormt, wordt tentoongesteld tijdens het festival, van begin september tot eind oktober. Inzenden kan tot 1 februari. Klik hier of op het plaatje voor meer informatie.

Eerste editie FryslânPhoto Festival

Het Noorderlicht International Photography Festival (dit jaar van 22 oktober tot 26 november; tickets tot 1 oktober in de voorverkoop met korting) heeft er een concurrent bij. Van 5 tot 29 oktober vindt bij de buren de eerste editie van het FryslânPhoto Festival plaats. LogoFPFHet thema is Mijn Plek. Op de rol staan fotografen als Bas Jongerius, Dolph Kessler en Reiny Bourgonje, alsmede getalenteerde amateurfotografen uit de provincie. Kijk op de website (klik op de banner) voor meer informatie.

Reflex Gallery toont nieuw werk Miles Aldridge op Unseen

Miles Aldridge - (after Cattelan) #5, 2016. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Miles Aldridge – (after Cattelan) #5, 2016. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Morgen is het weer zover: dan gaat in de Amsterdamse Westergasfabriek de zesde editie van de Unseen fotobeurs van start, die nog het hele weekend duurt. Op Unseen zijn tientallen galeries present van over de hele wereld, tot uit Mexico, Iran en Japan aan toe. En natuurlijk uit heel Nederland, waaronder vanzelfsprekend ook Amsterdam.

Onder de delegatie uit thuisbasis Mokum ook Reflex Gallery, dat op Unseen een wereldwijde primeur presenteert in de vorm van de nieuwste serie (after Cattelan) van de Britse fotograaf Miles Aldridge, die niet in de laatste plaats bekend is van zijn modefotografie. In deze serie gaat Aldridge een dialoog aan met de controversiële sculpturen van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Aldridge is zaterdagmiddag om twee uur zelf aanwezig voor een signeersessie. Verder toont Reflex Gallery werk van Roger Ballen, Todd Hido en Chen Nong.