Categorie: "Agenda"

Foam Fusion festival

Fotografiemuseum Foam bestaat vijftien jaar, en zet dit jubileum luister bij met een driedaags festival: Foam Fusion. Op 9, 10 en 11 juni staat het gebouw aan de Amsterdamse Keizersgracht in het teken van dit festival en het thema samenwerking. Met speciale presentaties en performances, workshops, discussies en artist talks, met bijdragen van onder anderen Richard Mosse, Scheltens&Abbenes en de zojuist bekroonde Dana Lixenberg.

Foam-FusionEen dagticket kost 5 euro en een passe-partout 7 euro, maar Museumkaarthouders, Foam Fans, Foam Fund- en Club Foam-leden mogen gratis naar binnen. Meer informatie en binnenkort ook het complete programma vind je hier.

Pinhole Photography Day

Zondag 30 april is het weer Worldwide Pinhole Photography Day. Ook Nederland doet mee, met een workshop pinholefotografie in de Fotofabryk in Leeuwarden. Al zou ik wel even navraag doen voordat je in de auto of op de trein stapt, want de agenda op de website is zo te zien blijven steken in vorig jaar. Bij Lomography.com speelt men handig in op Pinhole Photography Day door tot 3 mei flinke kortingen op pinholecamera’s te geven.

Fotofair 2017: 20 & 21 mei

De Fotofair 2017 komt er weer aan, op zaterdag 20 en zondag 21 mei in Hilvarenbeek, vlak bij Safaripark Beekse Bergen. Met workshops, lezingen, demonstraties, speciale beursaanbiedingen en nog veel meer, plus dit jaar een fotograficabeurs met oude fotoapparatuur. Dagkaarten kosten aan de kassa 15 euro, maar zijn tot FotoFair_201715 mei in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 12,50, inclusief het speciale Fotofair-bewaarmagazine. Klik hier of op de banner voor meer informatie of om tickets te bestellen.

Early Bird-korting FotoFestival Naarden

ffn2017-logoFotoFestival Naarden staat weer voor de deur. De komende editie van dit tweejaarlijkse gebeuren is internationaler dan ooit en heeft als thema Right Here, Right Now! Met actuele subthema’s als Living in the moment en Bridges or walls: bouwen we bruggen of muren om ons heen?

Een ticket waarmee je alle acht festivallocaties kunt bezoeken, kost normaal € 19,50, maar tot 1 mei kun je zo’n ticket online bestellen voor slechts € 13,50. FotoFestival Naarden 2017 vindt plaats van 20 mei t/m 18 juni – kijk voor meer informatie op de website.

Vijfde editie shoot A’DAM

Op maandag 3 april vindt de vijfde editie van shoot A’DAM plaats, van tien tot zes in Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade. Shoot is een van oorsprong Amerikaans evenement, naar Nederland gehaald door Hasselblad-importeur Transcontinenta. Niet alleen professionele fotografen zijn welkom, maar beeldmakers van alle rangen en standen. shootADAMEr zijn demonstraties, seminars, een boekenmarkt en nog veel meer, je kunt in een informele setting aan je netwerk bouwen, en niet in de laatste plaats: deelname is gratis! Wel even online melden dat je komt graag, want vol is vol!

Volgend weekend Professional Imaging

PI_17Komend weekend (en de daaropvolgende maandag) is het zover: dan vindt de fotografiebeurs Professional Imaging plaats in de Loods in Nijkerk. Voor lastminutegegadigden zijn er nog kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop. Behalve allerlei stands en demonstraties zijn er ook interessante sprekers uit binnen- en buitenland, onder wie Brent Stirton, Frank Doorhof, Jan Vermeer en Brendan de Clercq. En mocht je dit jaar geen tijd of geen zin hebben, de organisatie is alvast druk bezig met de voorbereidingen voor de editie 2018!

Benefietveiling voor oorlogsfotografen/reporters

VeilingOorlogsfotograaf of -verslaggever is een riskant beroep. De vorig jaar omgekomen Jeroen Oerlemans was bij lange na niet de eerste, en zal helaas evenmin de laatste zijn die sneuvelt terwijl hij of zij met acuut gevaar voor eigen leven dat van anderen vanaf de zijlijn probeert te redden. Een mooi initiatief op de veilingsite Catawiki. De opbrengst van een benefietveiling van foto’s gaat in z’n geheel naar RISC (Reporters Instructed in Saving Colleagues): een initiatief om via medische hulp en hulpmiddelen het aantal (dodelijke) slachtoffers zo laag mogelijk te houden. Een groot aantal fotografen van naam heeft werk beschikbaar gesteld, onder wie Eddy van Wessel, Ilvy Njiokiktjien, Tim Dirven, Teun Voeten en (postuum) Jeroen Oerlemans zelf. Een uitgelezen kans om door de aankoop van topfotografie een goed doel te steunen.

De veiling loopt nog tot volgende week vrijdagavond. Maar je kunt ook op maandag de 13e ‘s avonds naar het War Correspondents Event, in café-restaurant Dauphine in Amsterdam. Daar kun je luisteren naar verhalen van (foto)journalisten die zelf aan het front hebben gediend, en meteen de foto’s bekijken en desgewenst een bod uitbrengen. Alle opbrengsten gaan wederom naar RISC. Klik hier voor meer informatie.

Nog anderhalve dag korting op kaarten Professional Imaging

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 maart vindt wederom de beurs Professional Imaging plaats in De Loods in Nijkerk. Door het brede aanbod en gevarieerde programma (klik voor meer informatie op bovenstaande link) is deze beurs zowel voor de beroepsfotograaf/professionele beeldmaker als voor de gevorderde hobbyist interessant. logopiDagkaarten kosten 10 euro in de voorverkoop (incl. parkeren of pendelbus naar het station), maar tot en met morgen (31 januari) kun je ze nog voor slechts € 7,50 kopen. Voor een passe-partout betaal je tot 1 februari slechts 15 euro in plaats van 20.

Festival voor Nieuwsfotografie: What’s New(s)?

Van maandag 6 tot en met zondag 12 februari wordt in Museum Hilversum de tweede editie van het Festival voor Nieuwsfotografie gehouden. Thema deze keer is: What’s New(s)? Tijdens het festival zijn ook de Canon Zilveren Camera-tentoonstelling en de expositie Jeroen Oerlemans 1970-2016 te zien. Toegang tot het festival als zodanig is gratis – je betaalt alleen de toegang tot het museum of een toeslag Festival_Nieuwsfotografievan € 2,50 als Museumkaarthouder of Vriend van het Museum. Je kunt ook voor 35 euro een passe-partout aanschaffen. Hier vind je meer informatie plus het complete programma.

CES 2017 gaat deze week van start

Over enkele dagen begint weer de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, die dit jaar op de kop af vijftig jaar bestaat. De eerste editie vond plaats in de hoogtijdagen van het hippietijdperk: 1967. In die halve eeuw is er veel veranderd, en dat geldt natuurlijk niet in de laatste plaats voor de (digitale) Printfotografie. Hoewel een Business Class-ticket namens Blog.nl er ook ditmaal helaas niet in zat, houden we jullie vanaf de zijlijn trouw op de hoogte over het fotografische nieuws.