Categorie: "Agenda"

Frank van Driel – Celebrating Harvest

Frank van Driel: The Marriage - Just the Pearl II. Courtesy Eduard Planting Gallery

Frank van Driel: The Marriage – Just the Pearl II. Courtesy Eduard Planting Gallery

In de Amsterdamse RAI vindt vanaf zondag de 19e tot en met 26 november de kunstbeurs PAN Amsterdam plaats. Een van de deelnemende galeries is Eduard Planting Gallery met het nieuwste werk van kunstfotograaf Frank van Driel, onder de titel Celebrating Harvest. Vanuit zijn uit de late middeleeuwen daterende atelier in ‘s-Hertogenbosch creëert de uitsluitend met daglicht werkende fotograaf op de schilderkunst uit de zeventiende eeuw geïnspireerde stillevens met een hedendaagse onderhuidse boodschap. En voor wie geen gelegenheid heeft om de beurs te bezoeken, in december en januari zal Van Driels werk ook te zien en te koop zijn in de galerie.

Inzenden voor BredaPhoto 2018

BredaPhotoOpenCallHet duurt nog een klein jaartje voordat BredaPhoto 2018 plaatsvindt, maar de voorbereidingen voor de achtste editie van dit tweejaarlijkse internationale fotofestival zijn reeds in volle gang. De organisatie roept professionele fotografen uit alle landen en van alle niveaus, van studenten tot gevestigde namen, op om werk in te zenden dat past bij het thema TO INFINITY AND BEYOND. Meer concreet: dat gaat over de technologische en wetenschappelijke vooruitgang, zowel de positieve kanten daarvan als de keerzijde. Werk dat volgens de jury een goede en originele uitwerking van dit thema vormt, wordt tentoongesteld tijdens het festival, van begin september tot eind oktober. Inzenden kan tot 1 februari. Klik hier of op het plaatje voor meer informatie.

Eerste editie FryslânPhoto Festival

Het Noorderlicht International Photography Festival (dit jaar van 22 oktober tot 26 november; tickets tot 1 oktober in de voorverkoop met korting) heeft er een concurrent bij. Van 5 tot 29 oktober vindt bij de buren de eerste editie van het FryslânPhoto Festival plaats. LogoFPFHet thema is Mijn Plek. Op de rol staan fotografen als Bas Jongerius, Dolph Kessler en Reiny Bourgonje, alsmede getalenteerde amateurfotografen uit de provincie. Kijk op de website (klik op de banner) voor meer informatie.

Reflex Gallery toont nieuw werk Miles Aldridge op Unseen

Miles Aldridge - (after Cattelan) #5, 2016. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Miles Aldridge – (after Cattelan) #5, 2016. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Morgen is het weer zover: dan gaat in de Amsterdamse Westergasfabriek de zesde editie van de Unseen fotobeurs van start, die nog het hele weekend duurt. Op Unseen zijn tientallen galeries present van over de hele wereld, tot uit Mexico, Iran en Japan aan toe. En natuurlijk uit heel Nederland, waaronder vanzelfsprekend ook Amsterdam.

Onder de delegatie uit thuisbasis Mokum ook Reflex Gallery, dat op Unseen een wereldwijde primeur presenteert in de vorm van de nieuwste serie (after Cattelan) van de Britse fotograaf Miles Aldridge, die niet in de laatste plaats bekend is van zijn modefotografie. In deze serie gaat Aldridge een dialoog aan met de controversiële sculpturen van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Aldridge is zaterdagmiddag om twee uur zelf aanwezig voor een signeersessie. Verder toont Reflex Gallery werk van Roger Ballen, Todd Hido en Chen Nong.

Volgende maand Unseen 2017

Zoetjesaan komt Unseen weer in zicht: de fotobeurs met minder bekend werk voor beter betaalbare prijzen. Unseen17logoAan bekende namen ontbreekt het trouwens niet. Het programma omvat ook een boekenmarkt, een Open Gallery Night, en nog veel meer.  Zoals vanouds vindt Unseen 2017 plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam, van vrijdag 22 t/m zondag 24 september. Een regulier dagticket kost in de voorverkoop € 19,50, terwijl je voor een passe-partout € 37,50 betaalt. Hier vind je meer informatie en kun je alvast toegangskaarten bestellen.

Alvast in agenda: Veluwse Fotodag

LOGO-VeluwseFotodagen-2016-webNog een paar weekjes en dan vindt op zondag 3 september weer de Veluwse Fotodag plaats – een must voor natuurfotografen. Tijd: van 10 tot 17 uur; locatie: in en om het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het evenement als zodanig is gratis, alleen heb je wel een entreekaart voor het park nodig. Behalve allerlei stands, demonstraties, lezingen en excursies zijn er ook diverse workshops, waaraan je voor een natuurvriendenprijsje (€ 7,50!) kunt deelnemen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus meld je tijdig aan. Klik hier of op het logo voor meer informatie.

Zomerprogramma Nederlands Fotomuseum

NL_Fotomuseum_logoVoor veel mensen is de zomervakantie onderhand aangebroken, en de schoolvakanties zijn in veel regio’s ook al begonnen. Omdat het niet elke dag ‘buitenweer’ is, organiseert het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam diverse zomeractiviteiten, rondleidingen en workshops, waarbij uiteraard de tentoonstelling Genesis van Sebastião Salgado een voorname rol speelt. Kijk op de website voor een volledig en actueel overzicht van wat er zoal op het programma staat.

Deelnemers Internationaal Fotofestival Leiden bekend

De voltallige jury van het IPFL aan het werk. Foto: Annegien Lucas

De voltallige jury van het IPFL aan het werk. Foto: Annegien Lucas

In oktober vindt, na een ‘tussenstop’ van een jaar, de vierde editie van het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) plaats. De jury heeft inmiddels de namen van de twintig geselecteerde deelnemende fotografen bekendgemaakt, die zijn gekozen uit meer dan 140 inzendingen. Onder hen ook ‘oude’ bekenden, zoals Bastiaan van Aarle en Sacha Goossens. Op de website van het Fotofestival vind je deze talenten in opkomst uit binnen- en buitenland allemaal overzichtelijk bij elkaar, plus voorbeelden van hun werk en links naar hun websites.

Op 14 oktober wordt bekend wie de winnaar van deze editie is, die de geldprijs van 1000 euro mee naar huis mag nemen.

Rencontres d’Arles 2017

Terwijl de astronomische zomer nog moet beginnen, beleven we al de tweede hittegolf van dit jaar. De zomer is ook de tijd van de festivals, en hoewel ‘Naarden’ net is afgelopen, staat het fotofestival der fotofestivals, Les Rencontres d’Arles, alweer voor de deur, metLogoArles2017 vorig jaar ruim 100.000 bezoekers. De vijftigste editie van dit festival komt zoetjesaan in zicht, en in de aanloop naar deze mijlpaal herbergt ‘Arles’ 2017 250 fotokunstenaars, verspreid over 25 locaties. In de openingsweek vindt ook een ‘brainstormsessie’ over de fotograaf van morgen plaats. Les Rencontres d’Arles 2017 duurt van 3 juli tot 24 september – meer informatie vind je op de speciale website.

Verrekijker- & telelenzendag in de Biesbosch

Natuurfotografen van allerlei pluimage komen aanstaande zaterdag aan hun trekken in de Biesbosch. In en om het Biesboschcentrum Dordrecht organiseren Kamera Express en Foka namelijk een verrekijker- & telelenzendag. Je kunt spullen vrijblijvend uitproberen, er zijn merkambassadeurs en productspecialisten aanwezig om vragen KE_verrekijker_lenzendagte beantwoorden, en je kunt ook een mooie natuurwandeling of rondvaart maken. Verder zijn er speciale aanbiedingen en kortingsacties. Het evenement duurt van 11 tot 4, en de toegang is gratis. Klik op het plaatje voor meer informatie.