Oude camera’s: hoe werken ze, wat zijn ze waard?

Misschien heb je een oude camera gekregen van je tante, geërfd van je oom, of op de kop getikt op een rommelmarkt – analoog of digitaal. Je bent benieuwd hoe oud hij is, hoe-ie werkt en – als het écht een klassieker betreft – misschien ook wat hij waard is. Tot voor kort was Camerapedia the place to go, maar na een commerciële overname is de site in een kwaad daglicht komen te staan. Terecht of niet… zeker is dat je wordt doodgegooid met reclame.

Veel voormalige gebruikers én auteurs zijn overgestapt naar Camera-wiki. Je vindt er summiere informatie over een heleboel (helaas nog lang niet alle – dus aanvullingen zijn welkom!) oudere cameramodellen, vaak compleet met foto’s en handige verwijzingen. Natuurlijk zijn er ook sites gewijd aan specifieke merken of modellen, meestal in het Engels, en soms in het Duits, Frans of zelfs Nederlands. Als je het merk en type weet, kun je uiteraard ook een speurtocht starten via Google.

Lees ook:Verplichte kost voor (aspirant-) beroepsfotograaf
Lees ook:Harley Weir – Boundaries
Lees ook:Professional Imaging 2014 óók voor ‘amateurs’
Lees ook:Non-Photokina fotonieuws en nieuwtjes
Lees ook:Aanloop naar tweede editie Fotoweek gestart

4 reacties op “Oude camera’s: hoe werken ze, wat zijn ze waard?

 1. staat

  Symposium ‘Breekbaar Bezit’, fotografie op glas.
  Dit eenmalige symposium vindt plaats op 28 en 29 november 2013 in het Fotomuseum Antwerpen. INSCHRIJVEN VÓÓR 15 SEPTEMBER.
  Dit veelzijdige symposium is bedoeld om restauratoren, behoudsmedewerkers, collectiebeheerders, registratoren en liefhebbers inzicht te verschaffen in de geschiedenis en techniek van fotografie op, of in combinatie met, glas.

  Aandacht zal worden besteed aan diverse conserveringsaspecten, herkennen en voorkomen van schades en aspecten met betrekking tot transport en digitalisering.

  Naast kennisuitbreiding is ‘Breekbaar Bezit, fotografie op glas’ ook een goede gelegenheid om van elkaar te leren, van gedachten te wisselen, tot nieuwe conclusies te komen, en misschien zelfs de aanleiding om collecties onder de loep te nemen.

  Aarzel dus niet, maar doe er uw voordeel mee en vergroot uw kennis! Leden van Restauratoren Nederland krijgen korting (log dan in op het ledengedeelte).

  Meer informatie: kijk voor alle actuele informatie en het laatste nieuws op de pagina’s Breekbaar Bezit op de website van RESTAURATOREN NEDERLAND. Hier is meer informatie te vinden over het symposium over o.a. locatie, programma, nieuws en contact.

  MOCHT DIT BERICHT VOOR U NIET NUTTIG ZIJN, WILT U HET DAN DOORGEVEN AAN IEMAND DIE MOGELIJK WEL BELANGSTELLING HEEFT. DANK!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ad van Beurden

  Wie weet en waarde van een Nedinsco FK70 luchtfotocamera 13×18 met een 700 mm objectief compleet in org. kist met filters, cassettes enz enz.Tevens documentatie dat het een camera betreft uit de jaren 1920-1930 en gebruikt werd als fotocamera vanuit een balon.
  Graag reactie of tip wie de waarde kan bepalen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Carel L.Nederlof

   Heel zeldzaam,Nederlands,groot formaat en mogelijk meer waardeverhogende eigenschappen.
   Ik heb een redelijke(50jaar)ervaring met camera verkoop .Deze camera nooit tegen gekomen .De geschatte waarde €900

     /   Beantwoorden  / 
 3. jan van ham

  Ik heb een King Regula Super Automatic met een Quinon 50mm f/1.9 lens !!!
  kan ie wat waaed zijn ?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.