Panasonic FZ300: bridgecamera met extra power

Meer Panasonic-nieuws: de Lumix DMC-FZ300 is een nieuwe bridgecamera uit de hogere klasse. De beeldsensor levert ‘slechts’ 12 miljoen pixels voor ruisarmere beelden, en daarnaast kan de FZ300 ook 4K-video aan. Behalve de mogelijkheid om achteraf 8-megapixelfoto’s uit een video-opname te extraheren, kun je straks na een toekomstige firmware-update ook achteraf de scherpstelling bijsturen met behulp van Post Focus. Datzelfde geldt voor de eerder besproken GX8.

Andere kenmerken: een spatwaterdichte behuizing, een veel snellere autofocus, een verstelbaar aanraakscherm plus een elektronische zoeker, Wi-Fi en niet te vergeten een F2,8/25-600 mm (omgerekend) Leica Vario-Elmarit objectief. Leverbaar in september; de prijs staat nog niet vast maar komt vermoedelijk in de buurt van de 600 euro uit.

Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Panasonic Lumix GH3: systeemcamera voor semiprofs
Lees ook:Panasonic G7: 4K-video voor iedereen
Lees ook:Olympus strikes again met PEN-F
Lees ook:Daar is-ie dan: de Panasonic GX7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.