De duurste camera aller tijden

Crisis, what crisis? Op de camera- en fotoveiling bij het Oostenrijkse veilinghuis WestLicht verwisselden dit weekend diverse topstukken voor recordprijzen van eigenaar. Absolute winnaar was de afgebeelde Leica uit 1923, die maar liefst dik 1,3 miljoen euro in het laatje bracht. Daarmee is dit meteen de duurste camera aller tijden. De koper was een privéverzamelaar uit Azië.

Maar ook andere veilingstukken deden het uitzonderlijk goed: zo werden twee extreem lichtsterke lenzen voor respectievelijk 60 en 90 mille verkocht: het tienvoudige van het startbod. Zuinig zijn op de oude fotospullen van opa, dus…

Lees ook:Cameramarkt is crisis te boven
Lees ook:1000 oude camera’s geveild
Lees ook:Maan-Hasselblad brengt ruim half miljoen op
Lees ook:Tip van de week: energiebesparing voor fotografische duursporters
Lees ook:Driemaal de slechtste camera op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.