Driemaal de slechtste camera op rij

Een twijfelachtige eer: voor de derde keer op rij sleepte het Zweedse middenformaatmerk Hasselblad de Worst Camera Of The Year Award in de wacht. Na de Stellar en de Lunar viel deze keer de Lusso in de prijzen bij deze door Photo Rumors georganiseerde poll. Met bijna de helft van de stemmen liet de Lusso – net als z’n voorgangers een met barok houtsnijwerk gepimpte versie van een overjarig Sony-model, ditmaal de A7R – z’n vier concurrenten ver achter zich. Nummer twee werd overigens de DxO ONE. Eén troost: Hasselblad schijnt nu eindelijk gestopt te zijn met het aanbieden van oude Sony-modellen in een nieuw, opvallend en bovenal astronomisch geprijsd jasje. Veel online fotozaken deden hun voorraad trouwens al met niet minder astronomische kortingen van de hand.

Lees ook:Hasselblad Lusso: de nieuwe kleren van de oude A7R
Lees ook:En de slechtste camera is…
Lees ook:Een blik in de toekomst, en in het verleden
Lees ook:Stem op de slechtste camera van het jaar
Lees ook:Hasselblad HV lijkt dure Sony Alpha-kloon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.