Cameramarkt is crisis te boven

De cameramarkt heeft de crisis alweer ruimschoots achter zich, aldus het CIPA. In 2010 werden wereldwijd bijna 15 procent meer camera’s afgezet (ruim 120 miljoen in totaal) dan in 2009, toen de omzet met ruim 11 procent daalde.

Vooral systeemcamera’s met verwisselbare lenzen deden het erg goed. De groei van 30% zal vermoedelijk voor een aanzienlijk deel te danken zijn aan het EVIL-segment, hoewel de cijfers daarover niet direct uitsluitsel bieden. Verder werden in 2010 bijna 35% meer lenzen verkocht dan het jaar daarvoor. Voor dit jaar verwacht het CIPA opnieuw hogere verkoopcijfers.

Lees ook:2016 ‘rampjaar’ voor camera-industrie
Lees ook:Voorzichtig herstel cameramarkt houdt aan
Lees ook:Sony’s cameradivisie uit het slop
Lees ook:Systeemcamera stoot DSLR van troon in Japan
Lees ook:Cameradivisie Fujifilm weer winstgevend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.