Maan-Hasselblad brengt ruim half miljoen op

Een Hasselblad-camera die mee op ruimtereis naar de maan is geweest, bracht op een veiling bij WestLicht in Wenen ruim 650.000 euro in het laatje. De maan-Hasselblad is een unicum: normaliter liet de NASA gebruikte camera’s op de maan achter om gewicht te besparen bij de terugreis. Maar in deze was de film vastgelopen, zodat meenemen de enige optie was. De koper van deze Hasselblad Lunar Module Pilot Camera – dus daar komt de naam Lunar vandaan… – uit de Apollo 15-expeditie van 1971 is een verzamelaar uit Japan.

Lees ook:Systeemcamera met astronomische naam (én prijs)
Lees ook:Hasselblad True Zoom-cameramodule
Lees ook:Hasselblad Lunar Limited Edition nóg exclusiever
Lees ook:Hasselblad Lunar: Sony NEX in Italiaans maatpak
Lees ook:Nieuwe Hasselblad gespot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.