Tip van de week: fotoboeken en -cursussen

Of je nu wilt weten hoe je nieuwe camera werkt, wat je allemaal kunt met een programma als Photoshop of hoe je portretfoto’s maakt in de studio, voor een nieuwsgierige fotograaf valt er altijd wat te leren. Van internet valt een berg gratis informatie te plukken, maar als je wat dieper wilt graven, kom je al gauw uit bij een boek of een workshop.

Fervente lezers die graag dingen opzoeken, zijn wellicht het beste af met een fotografieboek. Ben je niet zo goed in Engels? Houd er dan rekening mee dat niet alle boeken vertaald zijn in het Nederlands. Sommige vertalingen zijn bovendien niet erg best.

Er zijn ook mensen die liever leren door kijken, luisteren en zelf uitproberen. Zat je vroeger vooraan in de klas, en staat je tv tegenwoordig standaard op National Geographic of Discovery? Dan is een cursus of workshop misschien meer jouw stiel. Vooral hier is vooraf kijken en vergelijken onontbeerlijk. Want het aanbod is enorm, en de prijsverschillen zijn – in tegenstelling tot die vaste boekenprijs – groot.

Over boekenprijzen gesproken: vergeet niet om ook af en toe de ramsjafdeling of De Slegte met een bezoek te vereren! Veel fotografische basiskennis veroudert niet of nauwelijks, en dikke kans dat je tegen een mooi fotoboek van een paar jaar terug voor een prikje aanloopt.

Lees ook:Een extra lens: vergelijken en tests
Lees ook:Tips voor betere fotografie | 14/25
Lees ook:Filosofie van het kijken: lezingen
Lees ook:Fotonieuws en fotonieuwtjes van de week
Lees ook:Tip van de week: kleuren die clippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.