Niet voeren svp

Terwijl sommige dieren overdag op apegapen liggen door de hitte, zijn andere volop actief. Vlinders en bijen bijvoorbeeld fladderen van bloem tot bloem. Neem gerust je kans waar om foto’s te nemen, maar pas op dat je de dieren niet onnodig opjaagt of stoort. VlinderMet vlinders zal dat niet snel gebeuren als je – met behulp van een lange lens – een beetje afstand houdt. Al moet je bedacht zijn op een heleboel missers, want de beestjes bewegen zó snel…

Voor natuurfotografen met hart van de natuur zijn bepaalde dingen uit den boze. Wilde bloemen plukken bijvoorbeeld, of vogels op nest verstoren. Maar ook voeren om dieren te lokken is taboe, behalve in je eigen tuin.

Bijvoeren is sowieso een slechte gewoonte in de zomer. De meeste dieren kunnen makkelijk genoeg zelf aan voedsel komen, en voer dat in het water terechtkomt, werkt botulisme in de hand. In de winter doe je de eendjes natuurlijk wél een plezier met je oude brood.

Als je echt serieus met natuurfotografie bezig wilt zijn, kun je je het beste aansluiten bij een natuurfotografenvereniging. Kijk op de website van het overkoepelende Natuurfotografen Verbond Nederland (NVN) wat de mogelijkheden in jouw woonomgeving zijn.

Lees ook:Eindelijk zomer!
Lees ook:Vroeg uit de veren
Lees ook:Tip van de week: op fotosafari in Nederland
Lees ook:Photoshop CC 2014 in de praktijk – I
Lees ook:Tip van de week: voorjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.