Kim De Molenaer – Hellenic / Nostalgic

Kim De Molenaer – Perfect Together. Courtesy Eduard Planting Gallery

Het schoonheidsideaal uit de Griekse Oudheid laat tot op de dag van vandaag z’n invloed gelden. Het streven naar een perfect lichaam voert ook in de fotoserie Hellenic / Nostalgic van de Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer (1986) de boventoon. Niet voor niets zijn de foto’s uitgevoerd in klassiek zwart-wit, met Griekenland als decor. De modellen, vaak atleten of dansers, zijn analoog gefotografeerd met natuurlijk licht, en met veel aandacht voor het spel van licht en schaduw. Wie z’n klassieken kent, zal bepaalde beelden onmiddellijk kunnen thuisbrengen. Antieke mythologie in een modern jasje.

Hellenic / Nostalgic is van 25 februari tot en met 14 april te bezichtigen bij Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Het is De Molenaers eerste grote solo-expositie in Nederland. De galerie aan de Eerste Bloemdwarsstraat is van woensdag t/m zaterdag geopend van één tot zes.

Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Jan Stel – Manmade / no human
Lees ook:Robby Bolleyn – Under a dark sky
Lees ook:Storytelling
Lees ook:Past & Present Highlights – Marie Cécile Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.