Alex ten Napel portretteert twaalfjarigen

Galerie Eduard Planting begint 2012 in stijl, met een expositie van fotoportretten van twaalfjarigen. Voor de serie Twelve bezocht fotograaf Alex ten Napel verschillende scholen in Nederland, om kinderen in de laatste klas van de basisschool vast te leggen. Daarbij kregen de geportretteerden ook vragen over hun toekomst voorgelegd. Zo vormen foto’s en verhalen een fotodocument van een nieuwe generatie.

Alex ten Napel (1958) is al bijna 25 jaar als fotograaf aan de slag, zowel voor reclamebureaus, bedrijven en gemeenten als voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Verder exposeert hij regelmatig in galeries en op kunstbeurzen.

De expositie in Galerie Eduard Planting aan de Eerste Bloemdwarsstraat in Amsterdam loopt van 7 januari tot en met 25 februari. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van één tot zes, en daarbuiten ook op afspraak. Tijdens de kunstbeurs REALISME in de Passenger Terminal Amsterdam (19-22 januari) zijn eveneens enkele foto’s van Ten Napels hand te zien.

Lees ook:FotoFloor – Silhouettes
Lees ook:The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:‘Leigh Bowery & other Butterflies’
Lees ook:Robby Bolleyn – Under a dark sky
Lees ook:Storytelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.