Volkskrant verzamelt Grote Fotografen

Altijd al Helmut Newton, Henri Cartier-Bresson, Hans Heus of Anton Corbijn in huis willen halen? De Volkskrant brengt een 20- delige reeks boeken uit met werk van de bekendste Nederlandse en internationale fotografen.

Met ingang van 9 april verschijnt wekelijks een nieuw deel, dat verkrijgbaar is bij een beperkt aantal verkooppunten, waaronder de Bijenkorf, Free Record Shop en Primera. Volkskrant-lezers betalen met de bon uit de krant nog geen 7 euro per deel. Het eerste deel, gewijd aan Robert Capa, is gratis.

De hele serie ineens bestellen kan trouwens ook: dan weet je zeker dat je geen delen mist en betaal je slechts 120 euro inclusief luxe verzamelbox. Klik hier voor meer informatie over de complete collectie.

Lees ook:Capa: daar MOET je naar kijken
Lees ook:Capa in Rotterdam
Lees ook:Ontdekking van Capa beelden
Lees ook:Beroemde fotografen in beeld
Lees ook:Onbekend werk Capa uitgegeven

4 reacties op “Volkskrant verzamelt Grote Fotografen

 1. Ecco

  Een uiterst povere vertoning. Ze noemen het boeken en gebruiken term zoals ‘verzameld werk’ in hun dure, megalomane verkoopcampagne.
  Fantastische namen en vormgeving hoor, maar pover omdat het eerste ‘boek’ (Capa) welgeteld 14 foto’s telt! De grote boeken zijn meer schriften want hebben geen rug zoals de wervingsfoto suggereert. Deze brochures bevatten overigens allemaal slechts 24 pagina’s.
  Het is een verzamelserie om kranten te verkopen, niet om de echte fotoliefhebber te behagen. Die zal lachen om het verzameld werk in 14 foto’s.
  Jullie stukje hier is klakkeloos het Volkskrant campagnemateriaal overtikken, kijk ook eens met een kritisch oog. Mijn verwachting was hierdoor heel hoog, maar de teleurstelling des te groter, is gewoon voor de massa die niks van fotografie weet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  De kennismaking ‘in het echt’ viel me ook een beetje tegen, ondanks dat ik me bij voorbaat had gerealiseerd dat het eerder om een bloemlezinkje ter kennismaking voor het algemene publiek ging dan om verzameld werk voor de ware aficionado.
  Aan de andere kant kun je voor zo’n prijs natuurlijk ook niet te veel verwachten. Zomaar persberichten overtikken doe ik trouwens nooit ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Raymond Harper

  De Volkskrant zat kennelijk met een onverkocht restant, dat nu wordt verramsjt. Inderdaad triest voor de kopers van het eerste uur, maar een leuke meevaller voor de mensen die de serie eerst links lieten liggen omdat ze ‘m te duur vonden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.