Pentax K-3: grote veranderingen onderhuids

K3_18135_front1Eindelijk heeft Pentax alias Ricoh de langverwachte K-3 spiegelreflex gelanceerd. Die lancering ging trouwens ook niet zonder slag of stoot, want nadat de aankondiging kennelijk voortijdig op de Amerikaanse Ricoh-website was verschenen, ging de betreffende pagina weer even op zwart. Maar nu is het dan toch officieel.

De K-3 beschikt dus, zoals we al verwachtten, over een APS-C-sensor – ditmaal eindelijk eentje met 24 megapixels. Ook op andere fronten is het aan de K-5 ontleende basisontwerp flink op de schop gegaan. Met name de nieuwe SAFOX 11 autofocusmodule met 27 AF-punten wekt hoge verwachtingen. Andere highlights: een burstrate van ruim 8 opnames per seconde, 60p Full HD-video met externe microfoon- en koptelefoonaansluiting, een nieuw 3,2 inch scherm plus een verbeterde prismazoeker en twee geheugenkaartsleuven met de mogelijkheid van afstandsbediening via een draadloze kaart. K3_silver_BG5_DA15imageOok nog een paar leuke primeurtjes, die bewijzen dat Pentax allesbehalve is afgeschreven: een instelbaar anti-aliasfilter, dat werkt door microscopische trillingen, en een automatische witbalans die rekening kan houden met menglicht, en in zo’n geval het beeld in verschillende sectoren met ieder hun eigen witbalans verdeelt.

De adviesprijs bedraagt 1299 euro (body). Pentax brengt ook een Limited Edition van de K-3 in zilver, een nieuwe batterijgreep en een spatwaterdichte 55-300 mm telezoom uit.

Lees ook:Canon-telezoom voor EOS M / Nikon D810 op komst?
Lees ook:Nieuws van het Pentax-front
Lees ook:Goed en slecht Pentax-nieuws
Lees ook:Pakt Pentax uit op photokina?
Lees ook:Hij komt, hij komt… de Pentax K-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.