Selfie woord van het jaar – Heleen geeft zich bloot

Evenals in diverse buurlanden riep Nederland selfie (zelfportret met een mobieltje om Facebook mee te behangen) uit tot woord van het jaar, althans in de poll die woordenboekenmaker Van Dale hield. Selfie vergaarde bijna een derde van de stemmen. Prompt kwam NOS op 3 met een oproep om je beste selfie in te sturen.

HeleenVanRoyen_selfie

Foto: Heleen van Royen @Twitter

Prominent onder de inzendingen een wat oudere naaktfoto van niemand minder dan Heleen van Royen, die kennelijk graag wilde bewijzen dat ze ook op dit vlak haantje de voorste was. Om in één adem aan te kondigen dat ze komend voorjaar een boek met zelfportretten uitbrengt. Dan heeft de liefhebber alvast wat om naar uit te kijken. Overigens was mevrouw Van Royen beslist niet de eerste die naakte zelfportretten maakte, al was de term selfie natuurlijk toen nog niet in zwang.

Indien we de statistieken op DPReview mogen geloven, kan de Nikon Df met z’n analoge uiterlijk wel eens de camera van het jaar gaan worden. Onder de meest aangeklikte camera’s eindigt de Df bovenaan, voor de eveneens nogal retro ogende Olympus OM-D E-M1. De Sony A7/A7R is in de top tien (nog) nergens te bekennen.

Lees ook:Zelfportretten en zeearenden
Lees ook:Op de valreep: de laatste nieuwtjes van 2013
Lees ook:De grootste selfies ter wereld in Rotterdam
Lees ook:‘Selfie’ bij Britten woord van het jaar
Lees ook:DeGeneres laat Twitter op tilt slaan met selfie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.