Officieel portret Obama gepresenteerd

 

Officiële website van de nieuwe Amerikaanse regering

Dit is de home pagina van change.gov, de officiële website van Amerika’s nieuwe president. Fotograaf Pete Souza maakte hiervoor het eerste officiële portret van de zojuist gekozen president. Souza is benoemd totde  officiële fotograaf van het Witte Huis.

 

Als ik goed ben geïnformeerd is de foto gemaakt met de nieuwe Canon EOS 5D Mark II, hopelijk voorzien van de pas gepresenteerde nieuwe firmware. Souza gebruikt voor al zijn reportages Canon en Leica camera’s.

De fotoreportage The Rise of Barack Obama is onlangs in boekvorm verschenen. Hij stuurt – tegen betaling – een getekend exemplaar naar je op als je dit via zijn website bestelt.

Souza wil als officieel fotograaf van Het Witte Huis vooral Obama’s presidentschap vastleggen als een document van de tijd.

Het eerste officiële portret van Obama. Foto: Pete Souza met Canon.

Lees ook:Pete Souza: daar is-ie weer
Lees ook:Souza blijft boeien
Lees ook:Nog meer Witte Huis foto’s – op Flickr
Lees ook:Pete Souza
Lees ook:Obama en Souza: gouden combinatie

2 reacties op “Officieel portret Obama gepresenteerd

 1. Ruben

  Gek genoeg vond ik de eed van Joe Biden een stuk mooier. Zijn “Thank you” aan de rechter was typisch Amerikaans, maar helemaal op zijn plaats.
  Speech van Obama was indrukwekkend. Niet zozeer om wat hij zei (hoezo ‘weer’ leiden?), maar de manier waarop hij het bracht was ongelooflijk. Dat kunnen er maar weinigen op deze wereld. Nu afwachten: ben vooral benieuwd wat de Amerikaanse staatsschuld doet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Willem Laros

  Ik zwicht ook voor zoveel verbale techniek. Geweldig is Obama als redenaar. Debating is een sport in Amerika. Hij is op voorhand de kampioen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.