Tip van de week: van wanten

In de winter dringt zich aan iedere fotograaf het dilemma op: wel of geen handschoenen? Zonder is het bij deze barre temperaturen gauw uit met de pret. Maar met is ook geen feest: de meeste camera’s blijken opeens allemaal kleine knopjes te hebben, die ofwel met handschoenen aan niet eens kunnen worden ingedrukt, ofwel juist onbedoeld ingedrukt worden zodra je het toestel beetpakt. Even spontaan een foto maken kun je door de resulterende ontspanvertraging wel vergeten, terwijl de steeds populairdere aanraakschermen vaak niet eens reageren op een gehandschoende vingerdruk.

Er zijn speciale fotografenhandschoenen te koop, maar die kosten vaak een klein vermogen. Een trouwe lezeres maakte ons erop attent dat ze bij een groot warenhuis voor een veel vriendelijker bedrag vingerloze handschoenen met losse wantjes op de kop had getikt. Die wantjes zijn een uitkomst voor tussen het fotograferen door, want met gewone vingerloze handschoenen bevriezen je vingers alsnog – zij het dat dit proces wat langer duurt. Navraag leerde dat ditzelfde warenhuis – dat overigens niet de enige aanbieder zal zijn – ook touchscreen-handschoenen verkoopt voor prijzen onder een tientje. Ter geruststelling: nevenstaand paar is ook in minder frivole kleuren verkrijgbaar…

Lees ook:Tip van de week: koude start
Lees ook:Tip van de week: een winters dagje eropuit
Lees ook:Tip van de week: de grote najaarsbeurt
Lees ook:Fotograferen: waarom eigenlijk?
Lees ook:Fotolijst op maat bij de HEMA

Eén reactie op “Tip van de week: van wanten

  1. Peet R

    Sinterklaas schonk mij een paar handschoenen van LowePro, speciaal voor fotografie. Na een avondje fotograferen in de vrieskou moet ik zeggen dat ik er bijzonder tevreden over ben. De knopjes zijn nog goed te bedienen, hoewel uiteraard iets minder goed dan met vingertoploze handschoenen. Daar staat tegenover dat je handen wel veeeel langer war m blijven. Kortom, deze handschoenen maken nu onderdeel uit van mijn standaard fotografie-bagage.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.