Op vakantie met je camera – 1

Een goede voorbereiding…

De zomervakantie komt weer in zicht. Voor je fototoestel betekent het vakantieseizoen juist overwerken. Het zou eeuwig jammer zijn als je camera het net in deze periode begeeft. vakantie2Controleer daarom ruim van tevoren of alles goed werkt. Zo niet, dan kun je ‘m nog bijtijds laten repareren. Check meteen of de lens schoon is en (bij een spiegelreflex) de sensor stofvrij.

Haal voldoende geheugen-kaartjes en eventueel een reserveaccu of extra batterijen in huis. Als je naar het buitenland gaat, is het wel zo prettig als je lader overweg kan met het lokale stroomnet. Een lijstje met daarop alle apparatuur die je meeneemt, de aanschafprijs en de serienummers is handig voor de douane en – in geval van diefstal of verlies – de politie.

Als je heel veel spullen meesjouwt, is het verstandig om na te gaan of je reisverzekering dat wel allemaal dekt. Zo niet, dan biedt een aanvullende polis vaak soelaas. Als je per vliegtuig reist, mag je cameratas niet te groot en te zwaar zijn. Anders mogen je fotospullen niet mee als handbagage maar moeten ze in het bagageruim, met alle risico’s van dien.

Lees ook:Tip van de week: vakantieplannen/planning
Lees ook:Tip van de week: kopen of huren?
Lees ook:Nederlandse persfotograaf opgepakt… in Nederland
Lees ook:Tip van de week: onmisbaar in elke fototas
Lees ook:Tip van de week: niet bang voor een beetje water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.