Tip van de week: onmisbaar in elke fototas

Of je nu een dagje naar het strand gaat of een maand naar Haïti (bofkont…), sommige dingen horen áltijd aanwezig te zijn in élke fototas. In de eerste plaats natuurlijk een opgeladen reserveaccu. Batterij-indicatoren hebben de nare gewoonte om pas aan de bel te trekken zodra de accu bijna leeg is… en dan gaat het opeens ook erg snel.

In de tweede plaats minimaal één leeg geheugenkaartje. Niet alleen voor als de kaart in je camera vol is, maar ook voor het geval dat die er onverhoopt de brui aan geeft. In dat geval niet proberen de schade ter plaatse te herstellen, maar onverwijld de haperende kaart verwijderen (eerst je camera natuurlijk uitschakelen!) en veilig opbergen. Vaak kunnen de beelden op die kaart nog wel worden gered.

Ten derde een lensreinigingsdoekje of -tissues om de frontlens schoon te maken als daar vuil of vocht op gekomen is. Geen gewone brillendoekjes gebruiken: die kunnen de coating aantasten. Sommige mensen hebben ook een etiket in hun tas met hun adresgegevens voor de eerlijke vinder. Probleem is alleen dat tassen soms ook verdwijnen door toedoen van minder eerlijke lieden… en die kunnen dan gelijk zien waar misschien nog meer te halen valt. Noteer liever alle serienummers van je apparatuur (ook handig voor bij de douane) en markeer je spullen eventueel met een speciale pen.

Lees ook:Tip van de week: trakteer jezelf op een kaartje
Lees ook:Tip van de week: geheugenkaartjes recyclen
Lees ook:Tip van de week: zwart en wit
Lees ook:Tip van de week: kaartjes formatteren
Lees ook:Update: Nikon D750′s met lichtvlekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.