Sneeuw in grafisch zwart-wit

Sneeuw_1kl

Dit weekend eindelijk sneeuw. Vandaag was echter een grijze dag – hopelijk morgen beter -, dus een sprookjesachtig (stads)landschap zat er niet in. Voor een grafisch effect heb ik deze sneeuwfoto-uit-de-losse-pols door Tonality gehaald. Nee, ik krijg geen commissie ;-) maar voor 5 euro is dit echt een koopje voor Mac-gebruikers, al loopt de ingebouwde raw-converter wat achter, werkt de interface wat grillig en is het programma vergeleken met het nieuwere Luminar (net een nieuwe versie verschenen trouwens) nogal traag. Eerst de Preset High Contrast gebruikt met Gesplitste tinten en een laagdekking van 75 procent, en toen nog een keertje de Preset Selenium in een aparte laag met een dekking van 50 procent. Nabewerking, verkleining en verscherping in Photoshop. Koud hè?

Lees ook:Alternatieve werkelijkheden uit Luminar
Lees ook:Luminar Neptune past zich nog meer aan gebruiker aan
Lees ook:Tip van de week: maatwerk met Luminar
Lees ook:Luminar en Aurora HDR binnenkort ook voor Windows
Lees ook:Tip (annex koopje) van de week: Tonality

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.