Uitslagen SWPA 2015 jeugd en ‘amateurs’ bekend

Eind april worden de winnaars van de Sony World Photography Awards bekendgemaakt: een van de in alle opzichten (aantal deelnemers, prijzenpot, prestige) grootste fotowedstrijden ter wereld. Als voorproefje maakt de organisatie alvast de winnaars in de niet-professionele deelnamecategorieën bekend: die voor amateurs (Open), jongeren onder de twintig (Youth Award) en sinds deze editie ook een speciale categorie voor smartphonefotografen (Mobile Phone Award). In die laatste categorie mocht het publiek de uiteindelijke winnaar kiezen.

Yong Lin Tan, Malaysia, Winner Youth Environment 2015 Sony World Photography Awards

© Yong Lin Tan, Malaysia, Winner Youth Award, Environment, 2015 Sony World Photography Awards

Ook eerdergenoemde categorieën kennen vaak nog een nadere onderverdeling. De categorie Open telt maar liefst tien subcategorieën, variërend van Architectuur tot Weinig Licht. Jongeren onder de twintig konden kiezen uit drie inzendmogelijkheden: Portretten, Cultuur en Omgeving (een lastige: Environment zou je ook kunnen vertalen met Milieu). In de laatste subcategorie werd de eerste prijs in de wacht gesleept door Yong Lin Tan (19) uit Maleisië met bijgaande ruizige maar daardoor juist extra stemmige en sprookjesachtige avondopname. Leuk detail: haar collega-eersteprijswinnaar in de categorie portret, Stephanie Anjo uit het Verenigd Koninkrijk, was met haar veertien jaar de jongste winnaar ooit.

Op 23 april volgt de uitslag in de professionele categorieën, waarbij ook zal blijken wie dit jaar de hoofdprijs, L’Iris d’Or, in de wacht sleept.

Lees ook:Categoriewinnaars Open & Youth Competition SWPA 2016
Lees ook:Nog één maand inzenden voor SWPA 2017
Lees ook:Nog één maand inzenden voor Sony World Photography Awards
Lees ook:Win jij dit jaar de World Photography Award?
Lees ook:Wie is/wordt de beste fotograaf van Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.