Categoriewinnaars Open & Youth Competition SWPA 2016

Sepehr Jamshidi Fard (17 jr), Iran. Winner Youth Competition – Culture, 2016 Sony World Photography Awards.

In de aanloop naar de finale van de Sony World Photography Awards 2016 heeft de World Photography Organisation alvast de categoriewinnaars in de Open Competition (voor niet-beroepsfotografen) en de Youth Competition (voor jonge fotografen van 12-19 jaar) bekendgemaakt. De Open Competition telt maar liefst tien van zulke categorieën, variërend van Architectuur via Natuur & Wildlife en Reisfotografie tot Split Second en Low Light. De Youth Competition telt er drie, met hierboven de winnende foto in de categorie Cultuur van de hand van de zeventienjarige Sepehr Jamshidi Fard uit Iran.

De jury had er wederom een hele kluif aan om uit meer dan honderdduizend inzendingen voor beide wedstrijdonderdelen een dertiental winnaars te selecteren. Onder hen geen Nederlanders deze keer. Uiteraard zijn voor de winnaars mooie prijzen weggelegd. Op 21 april wordt het helemaal spannend, want dan wordt niet alleen bekend wie zich Open Photographer respectievelijk Youth Photographer of the Year mag noemen, maar wordt ook de uitslag van de professionele wedstrijd – met als inzet de felbegeerde L’Iris d’Or – openbaar gemaakt.

Lees ook:Nationale en Open Competition winnaars SWPA 2017
Lees ook:Mirella Lukens wint National Award bij SWPA
Lees ook:Nog één maand inzenden voor Sony World Photography Awards
Lees ook:Nog één maand inzenden voor SWPA 2017
Lees ook:Uitslagen SWPA 2015 jeugd en ‘amateurs’ bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.