Teletandem en flitser van Sony

Bij Sony staan twee nieuwe teleobjectieven met E-vatting op stapel. De FE 100 mm F 2,8 STF GM OSS is een middellange telelens voor full-frame met ingebouwde beeldstabilisatie. Een diafragma met elf lamellen en een optisch apodisatie-element (vraag me niet wat dat precies is…) zorgen voor een fraaie bokeh. Ook close-ups tot 1:4 behoren tot de mogelijkheden. De SEL100F28GM, zoals het weerbestendige objectief officieel heet, maakt deel uit van de prestigieuze G Master-serie, en de prijs zal dan ook een kleine 2000 euro bedragen.

Voor wie iets minder hoge eisen stelt, brengt Sony ook de SEL85F18 uit: een eveneens weerbestendige 85 mm F 1,8 voor full-frame en APS-C. Compact en licht, en toch uitgerust met onder meer een aanpasbare scherpstelvergrendeling. De Sony SEL85F18 gaat zo’n 650 euro kosten. Beide objectieven worden leverbaar in maart, evenals een nieuwe radiografisch gestuurde flitser (HVL-F45RM: ± 480 euro)

Lees ook:Full-frame systeemcamera’s van Sony
Lees ook:AF-reportagegroothoek van Samyang voor Sony
Lees ook:Zeiss-supergroothoek voor Sony A7-serie
Lees ook:Twee nieuwe lichtkanonnen van Olympus
Lees ook:Sony A9: snelheidsmonster onder systeemcamera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.