Sony A9: snelheidsmonster onder systeemcamera’s

De Sony A7R II en A7S II zijn allebei onlangs onder de drieduizend euro gezakt, en hoewel beide modellen niet meer gloednieuw zijn, was duidelijk dat er nog iets anders aan de hand moest zijn. Dat ‘iets’ is de nieuwe Sony A9. De A9 heeft met 24 megapixels geen extreem hoge resolutie voor een full-frame systeemcamera, maar de stacked Exmor RS-sensor maakt in combinatie met andere snelle hardware een maximale burstrate van 20 beelden per seconde mogelijk – honderden beelden lang, mét continu-AF. Het autofocussysteem is aan de maat, met maar liefst 693 fasedetectie-AF-punten over vrijwel het hele beeldvlak. De elektronische zoeker is geheel nieuw ontworpen en helderder dan ooit, en verder is de A9 uitgerust met 5-assige beeldstabilisatie en een batterij met ruim tweemaal zo veel capaciteit als voorheen. Uiteraard is ook 4K-video aan boord, waarbij de hele sensorbreedte wordt benut. De Sony A9 komt in juni op de markt en gaat zo’n 5300 euro kosten. En nu is het wachten op de R- en S-versies, vermoed ik…

Lees ook:Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’
Lees ook:Sony A7S II: nog meer power voor videografen
Lees ook:Nieuwe Sony A6500 voert APS-C-lijn aan
Lees ook:Canon EOS 70D: 20 mp, Wi-Fi en Dual Pixel CMOS AF
Lees ook:Fujifilm X20 en X100S met hybride autofocus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.