Zeiss-supergroothoek voor Sony A7-serie

Niet iedereen is gecharmeerd van objectieven met handmatige scherpstelling. Voor de A7-full-framebody’s van Sony (E-vatting) brengt Zeiss nu de Batis 18 mm F 2,8 uit – met een beeldhoek van 99 graden het meest groothoekige objectief in z’n soort. De Batis-serie omvatte al een 25 en een 85 mm. Uiteraard is er niet bezuinigd op speciaal glas, en een floating elements-ontwerp moet een hoge beeldkwaliteit over het hele scherpsteltraject waarborgen. De Zeiss Batis 18 mm F 2,8 is weerbestendig en met een gewicht van 330 gram relatief licht en compact. De prijs is iets minder bescheiden – bijna 1500 euro – maar Zeiss-kwaliteit is nooit goedkoop. Verkrijgbaar vanaf mei.

Lees ook:ZEISS-groothoeklens voor fijnproevers
Lees ook:Zeiss Loxia 21 mm F 2,8 voor Sony A7-serie
Lees ook:Nieuw resolutierecord: 56 megapixels bij full-frame?
Lees ook:Nieuwe ZEISS-groothoek en Tamron-teaser
Lees ook:Lichtsterke Leica-groothoek voor MFT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.