Geluid en beeld

OlympusAudioDe Olympus LS -11: nieuwe versie van een bekroonde studio op zakformaat

De Olympus LS-11 lineaire PCM-recorder biedt een ongekende combinatie van hightech audiokwaliteit, draagbaarheid en creatieve flexibiliteit. Hierdoor kunnen met deze recorder overal mooie en heldere audio-opnamen worden gemaakt; op kantoor, op straat, op de dansvloer en in de vrije natuur. De Olympus LS-11 tilt de geweldige stijl en functionaliteit van zijn bekroonde voorganger, de LS-10, naar een nog hoger plan. Daarnaast is ook het gebruiksgemak verbeterd, en is het nu mogelijk om bestanden met één druk op de knop vast te leggen. De LS-11 is ontwikkeld met de hedendaagse mobiele levensstijl in gedachten, en heeft dan ook een zeer handzaam formaat. Deze studio op zakformaat legt audio vast in een geweldige 24bit/96kHz-kwaliteit en is daarmee ideaal voor musici, journalisten, podcasters en iedereen die overal snel hoogwaardige audio-opnamen wil kunnen maken en beluisteren.

Dankzij een nieuwe bewerkingsfunctie kunnen de bestanden op de recorder worden bewerkt, en de automatische opnamefunctie voorkomt dat belangrijke momenten verloren gaan doordat de opname automatisch wordt gestart zodra er een bepaald geluids¬niveau wordt bereikt. Verder is de LS-11 uitgerust met een batterij met een extra lange gebruiksduur, een intern geheugen van 8 GB en een geheugenslot voor SD-kaarten zodat de capaciteit verder kan worden uitgebreid. De uiterst compacte en kwalitatief uitstekende zilverkleurige LS-11 zal verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2009.

Topkwaliteit audio en uiterst geavanceerde functies
De Olympus LS-11 ontgaat helemaal niets dankzij de VCVA*-technologie die de nieuwe automatische opnamefunctie inschakelt wanneer deze een bepaald volumeniveau detecteert. Om de opnamen netjes en overzichtelijk te houden, zorgen deze zelfde functies ervoor dat de LS-11 automatisch stopt met opnemen wanneer het volume daalt tot onder het ingestelde niveau. Zodra de opnamen helder en duidelijk zijn vastgelegd, kunnen ze met dit hightech model ononderbroken worden afgeluisterd, mits de losse opnamen hetzelfde formaat en dezelfde samplingfrequentie hebben. Voor een nog groter gebruiksgemak werkt de recorder met een nieuwe indexfunctie waarmee zowel tijdens het opnemen als tijdens het afspelen indexmarkeringen kunnen worden toegevoegd**. En om te voorkomen dat belangrijke gegevens verloren gaan, is de geluidskwaliteit bij de lagere frequenties aanzienlijk verbeterd. Hierdoor worden meer details vastgelegd dan voorheen.

De Olympus LS-11 is uitgerust met een ruisonderdrukkende stereo-microfoon en ondersteunt samplingfrequenties tot 24bit/96kHz bij PCM-opnamen. Bovendien kunnen gebruikers kiezen uit drie bestands¬formaten: WMA, mp3 en WAV. Tot de andere verbeterde functies behoren een dubbele klokgenerator, gebaseerd op 44,1-kHz en 48-kHz sampling, die ideaal is voor opnamen met meerdere tracks. Daarnaast is het mogelijk om bestanden te splitsen en gedeeltelijk te wissen, en ze te kopiëren van en naar het interne geheugen en een SD-geheugenkaart.

Indrukwekkende opslagcapaciteit en uitstekende batterij
De LS-11 beschikt over een intern geheugen van maar liefst 8 GB en een geheugenslot voor een SD-kaart zodat de capaciteit eenvoudig kan worden uitgebreid. Deze is ook compatible met het SDHC-formaat zodat er tot 32 GB ruimte kan worden toegevoegd. En om er zeker van te zijn dat al deze capaciteit ook optimaal wordt benut, bevat de LS-11 een batterij met een gebruiksduur van maar liefst 23 uur bij gebruik van de opnamefunctie.

Gebruiksgemak en pure intuïtie
De LS-11 is een bijzonder handzaam apparaat dat wordt gekenmerkt door een fraaie zilverkleurige behuizing met zorgvuldig ontworpen metalen volume- en opnameknoppen. Dankzij de ergonomische vormgeving ligt hij lekker in de hand en het compacte formaat past gemakkelijk in een jaszak, handtas of rugzak en dat betekent dat u de recorder eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Het nieuwe model is voorzien van een ingebouwde luidspreker zodat opnamen meteen kunnen worden teruggeluisterd, en een speciale aansluiting voor een statief. De LS-11 kan zowel met Windows- als Macintosh-besturingssystemen worden gebruikt, en wordt geleverd met de bekende Cubase 4 LE-muziekproductiesoftware van Steinberg. Hierdoor kunnen PCM-opnamen met een samplingfrequentie van 24bit/96kHz worden afgespeeld, en dat is een kwaliteit die niet wordt ondersteund door standaard mediaspelers.

Deze recorder wordt verder geleverd met een infraroodafstandsbediening, een nieuw etui dat tevens ruimte biedt voor accessoires, een USB-kabel, een audiokabel en 2 windschermpjes voor de microfoon. Tot de optionele accessoires behoren een netstroomadapter, de ME30W-conferentie-microfoon en een oplaadbare NiMH-batterij.

De LS-11 lineaire PCM-recorder is vanaf heden verkrijgbaar.

LS-11 lineaire PCM-recorder – belangrijkste kenmerken:
• Samplingfrequentie tot 24 bit/96 kHz en een PCM-opnamefunctie
• Batterij met lange gebruiksduur (opnametijd van 23 uur)
• Hoogwaardige microfoon
• WAV-, WMA- en mp3-opnameformaten
• 3 standen: ‘normal’, ‘wide’ en ‘zoom’
• Afspelen zonder onderbrekingen
• Indexfunctie
• Bestandsbewerking
• Bestandsoverdracht en kopieerfunctie
• Fraai en compact metalen ontwerp
• Intern geheugen van 8 GB
• Geheugenslot voor SD-kaart
• Ingebouwde stereoluidspreker
• USB Audio Class
• Functieknop: instelbare sneltoets voor de meestgebruikte functies
• Grote, verlichte display (4,57 cm)
• Automatische of handmatige aanpassing van het opnameniveau (handmatig met verstelbare begrenzer)
• 2 AA-batterijen voor een lange gebruiksduur bij opnemen en afspelen
• Wordt geleverd met een infraroodafstandsbediening
• Wordt geleverd met de Cubase 4 LE-muziekproductiesoftware van Steinberg met een speciaal door Olympus ontwikkelde videohandleiding
• Automatische opnamefunctie
• 6 menutalen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Spaans)

* VCVA-spraaksturing (Variable Control Voice Actuator)
** Uitsluitend bij de PCM-functie

Of het nu gaat om de allerbeste gelduidskwaliteit van dat ene interview, of een audiotrack van een (beginnend) bandje als demo, u maakt met deze recorder zelf eenvoudig geluidsopnames in CD kwaliteit.

De LS-11 is het logische vervolg op het succes van de eerste lineaire PCM recorder van Olympus, de LS-10. De LS-11is op enkele punten aangepast ten opzichte van de voorganger, neem bijvoorbeeld een groter intern geheugen, een vergroot frequentiebereik en de mogelijkheid om te kopieëren tussen intern geheugen en SD kaart als enkele functionaliteiten die zijn verbeterd. Voor alle aanpassingen / veranderingen verwijs ik u graag naar het meegestuurde persbericht.

De LS-11 heeft een verwachte verkoopprijs van € 399,- .

Lees ook:Nieuwe Olympus Tough-3000: buitensportcamera bij uitstek
Lees ook:Nieuwe [compact]modellen van Olympus
Lees ook:Net zo ‘tough’ als de gebruiker: de µ TOUGH‑3000
Lees ook:Nieuwe Olympus µ-modellen voor klassieke serie
Lees ook:Nieuw: Olympus PEN E-P2 – tweede digitale PEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.