Nieuwe Olympus µ-modellen voor klassieke serie

Bron: Olympus

Klein formaat, grote zoom: de nieuwe Olympus µ serie

Prachtige vormgeving en altijd mee te nemen.

Prachtige vormgeving en altijd mee te nemen.

Ultracompact maar boordevol krachtige mogelijkheden; de nieuwe pocketcamera’s van Olympus mogen gezien worden. De nieuwe stijlvolle modellen hebben hetzelfde compacte formaat als de originele µ camera’s, maar hebben een veel grotere zoomkracht en beschikken over veel meer geavanceerde functies. Met een maximaal 10x optische groothoekzoom en een uitzonderlijk groot intern geheugen zijn deze extra dunne zoom-camera’s echte technologische hoogstandjes. Uiteraard beschikken de meeste nieuwe modellen ook over een HD-filmfunctie. De µ 5010, µ 7030, µ 7040 en µ 9010 maken optimaal gebruik van geavanceerde technologieën van Olympus en zijn vanaf maart 2010 verkrijgbaar in diverse aantrekkelijke kleuren.Wees voorbereid op vele bewonderende blikken wanneer u plotseling een chique µ camera uit uw handtas of colbert tevoorschijn tovert. Deze kleinste zoomcamera’s ter wereld oogsten namelijk overal bewondering met diverse nieuwe functies:

• 14 Megapixels

• HD-filmopnamefunctie en HDMI-technologie

• Intern geheugen tot 2 GB

• Fotosurf

• [ib]-software

• Ingebouwde handleiding

Met 14 Megapixels staan de nieuwe µ camera’s garant voor haarscherpe opnamen en het interne geheugen tot maar liefst 2 GB biedt meer dan voldoende ruimte voor al uw meesterwerken. De optische zoomlenzen bieden een vergrotingsfactor die uiteenloopt van 5x (26-130 mm*) en 7x (28-196 mm*) tot maar liefst 10x (28-280mm*); en dat betekent dat grote groepen mensen en voorwerpen op grote afstand nooit een probleem vormen. Gemaakte opnamen kunt u gemakkelijk bekijken met de nieuwe Fotosurf-functie. Dankzij de Olympus [ib]-technologie vindt u met deze functie snel en eenvoudig foto’s terug waaraan informatie is gekoppeld over gebeurtenissen, personen of plaatsen (op basis van gezichtsherkenning en GPS). De grote LCD’s, tot 7,6 cm, zijn niet alleen ideaal wanneer u gemaakte opnamen wilt bekijken, maar ook wanneer u informatie wilt opzoeken in de ingebouwde gebruikershandleiding. Ook is het mogelijk om HD-filmopnamen te maken die u vervolgens via HDMI kunt bekijken op een tv-toestel. Zeg nu zelf, wat zou u zich nog meer kunnen wensen?

U zou natuurlijk nog kunnen denken aan diverse andere functies van Olympus; het zal u echter niet verbazen dat we ook daaraan hebben gedacht. Functies als dubbele beeldstabilisatie, i-Auto, AF-tracking, Beauty-modus en een ingebouwde panoramafunctie helpen u bij het maken van geweldige opnamen zonder dat u zelf over alle details hoeft na te denken. En met de verschillende magiefilters verkent u moeiteloos de grenzen van uw creativiteit.

De µ 5010, µ 7030, µ 7040 en µ 9010 combineren een klein formaat met een grote zoom en tal van geavanceerde functies, en zijn verkrijgbaar vanaf maart 2010.

De Olympus µ 5010, µ 7030, µ 7040 en µ 9010 – belangrijkste kenmerken:

• 10x (µ 9010), 7x (µ 7040 en µ 7030) en 5x (µ 5010) optische groothoekzoom (28-280 mm*, 28-196 mm*, 26-130 mm*)

• Dubbele beeldstabilisatie (combineert een mechanische en digitale beeldstabilisatie)

• HD-filmopnamefunctie en HDMI-technologie (µ 7030: filmopname-functie met geluid)

• 14 Megapixels

• Intern geheugen van 2 GB (µ 7030 en µ 5010: 1 GB) en geschikt voor SD-geheugenkaarten**

• Fotosurf en [ib]-software

• HyperCrystal II LCD (230.000 dots) van 7,6cm (µ 7040) of 6,9 cm

• i-Auto- en AF-trackingfuncties

• Geavanceerde gezichtsherkenning

• Magiefilters

• Ingebouwde handleiding

• Ingebouwde panoramafunctie

• TruePic III-beeldprocessor

• Verkrijgbaar in de kleuren Titanium Silver, Light Pink en Light Blue (µ 5010), Titanium Silver, Coral Blue en Orchid Purple (µ 7030), Titanium Silver, Copper Blue en Dusty Pink (µ 7040), Champagne Gold en Midnight Black (µ 9010)

* Equivalent bij een 35-mm camera

** SD is een handelsmerk van SD Card Association

Appendix

Geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie

Deze technologie zoekt in een compositie naar gezichten en herkent deze als het belangrijkste object dat moet worden vastgelegd. Vervolgens wordt er automatisch op de gezichten scherpgesteld en de belichting wordt zo aangepast dat er sprake is van een optimaal resultaat. De geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie herkent maximaal 16 gezichten.

AF-tracking

Dit systeem volgt automatisch een bewegend voorwerp en zorgt continu voor een goede scherpstelling zodat het resultaat altijd scherp en perfect belicht is. Verder onthoudt dit systeem de informatie over een voorwerp; wanneer het voorwerp even uit beeld is en weer terugkomt, wordt het automatisch weer gevolgd.

Beauty-modus

De Beauty-modus verbetert de weergave van personen op uw foto, zelfs op het moment dat de opname nog wordt gemaakt. Deze functie herkent gezichten en zorgt automatisch voor een verfraaiing van huidtinten en oneffenheden zodat de personen er mooier en jonger uitzien.

Dubbele beeldstabilisatie

Deze functie, waarbij sprake is van een dubbele bescherming, helpt bij het voorkomen van beeldvervormingen als gevolg van camerabewegingen of snelbewegende voorwerpen. Bij de dubbele beeldstabilisatie wordt een hoge ISO-waarde gecombineerd met een mechanische beeldstabilisator met ingebouwde gyrosensor. Deze merkt automatisch wanneer er sprake is van camerabewegingen en past vervolgens de positie van de CCD aan.

Ingebouwde panoramamodus

Deze modus stelt gebruikers in staat om direct in de camera panorama’s samen te stellen van ca. 130°. Door bij de compositie van elke opname de instructies op het scherm te volgen, kunnen prachtige panoramabeelden worden samengevoegd voor een nog mooiere en natuurgetrouwe weergave van elk landschap en elke skyline.

i-Auto-functie

De intelligente automodus (i-Auto) maakt gebruik van een geavanceerde automatische herkenningstechnologie en herkent zo de vijf meest gangbare situaties. Dit betekent dat u perfecte opnamen kunt maken zonder handmatig de instellingen aan te passen.

[ib]-software

Olympus maakt nu ook gebruik van [ib]; ingebouwde software voor het bladeren door en ordenen van foto’s. De foto’s kunnen worden geordend op persoon dankzij een nieuwe gezichtsherkenningstechnologie, op plaats dankzij de GPS-functionaliteit, en op gebeurtenis. Doordat per foto informatie wordt opgeslagen, is het heel eenvoudig om een selectie te maken van foto’s die u wilt bekijken op een tv, computerscherm of op de LCD van de camera (middels Fotosurf of een diavoorstelling).

Magiefilters

Maken het mogelijk om direct op de camera creatieve effecten toe te passen.

Pop-art: zorgt voor een betere kleurweergave door de kleuren sterker en levendiger weer te geven. Dit vertaalt zich in indrukwekkende opnamen met een vrolijk en luchtig karakter dat doet denken aan de pop-art-stijl.

Visoog: reproduceert het effect van een visoogobjectief, en dat vertaalt zich in een compleet nieuw perspectief met een ‘rond’ effect.

Schets: geeft de indruk dat de voorwerpen door een kunstenaar zijn getekend; het resultaat heeft meer weg van een tekening dan van een foto.

Pinhole: vermindert de scherpte aan de randen alsof het beeld door een gaatje wordt bekeken. De unieke kleurtonen zorgen daarnaast voor een geheimzinnig gevoel, alsof men in een compleet andere dimensie of ruimte is beland.

Fotosurf

Door in het weergavemenu verschillende opties te kiezen, kunnen gebruikers foto’s oproepen op basis van persoon, plaats of verzameling.

Lees ook:Nieuwe Olympus Tough-3000: buitensportcamera bij uitstek
Lees ook:Net zo ‘tough’ als de gebruiker: de µ TOUGH‑3000
Lees ook:Olympus geeft camera’s kleur
Lees ook:De Olympus µ TOUGH 6010: klaar voor actie
Lees ook:Nieuwe Olympus FE camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.