Net zo ‘tough’ als de gebruiker: de µ TOUGH‑3000

Bron: Olympus

Kan tegen een stootje!

Kan tegen een stootje!

De nieuwe µ TOUGH‑3000, ideaal voor alle dagelijkse avonturen, vormt een prima aanvulling op de uiterste robuuste µ TOUGH‑serie van Olympus. Met nieuwe functies zoals een HD-filmfunctie en [ib]-software zal dit aantrekkelijk geprijsde model bij menigeen in de smaak vallen. Verder beschikt dit model over dezelfde 3,6x optische groothoekzoom als de bekroonde µ TOUGH‑8000, en is hij uitgerust met alles van een dubbele beeldstabilisatie tot verschillende magiefilters. Deze 12-Megpaixel camera is waterdicht tot op 3 m***, overleeft moeiteloos een val van 1,5 m**, is bestand tegen temperaturen tot -10°C en zal verkrijgbaar zijn vanaf maart 2010.

Of u ‘m nu achteloos in uw rugzak gooit of doorgeeft tijdens een familie­feestje; u hoeft zich geen zorgen te maken dat de µ TOUGH‑3000 het snel begeeft. Behalve over een ijzersterke behuizing, beschikt dit model over een aantal handige nieuwe functies en kenmerken:

* HD-filmopnamefunctie en HDMI-interface

* Intern geheugen van 1 GB en een SD-kaartslot

* Fotosurf

* [ib]-software

* USB-oplaadfunctie

Leg alle actie vast in HD-filmkwaliteit en bekijk het resultaat met uw vrienden op een via HDMI aangesloten tv, of gebruik Fotosurf om direct op de camera door uw opnamen te bladeren. Dankzij de nieuwe [ib]-software van Olympus vindt u snel foto’s terug van bepaalde gebeurtenissen, personen en locaties doordat bij de opnamen een datum is opgeslagen of informatie die is verkregen via gezichtsherkenning of GPS. Ook groeps­foto’s en opnamen van een drukbezocht concert zien er dankzij de 3,6x groothoekzoomlens perfect uit. Een ander voordeel is dat u zelden verlegen zult zitten om extra opslagruimte; het interne geheugen bedraagt 1 GB en de camera biedt tevens een extra geheugenslot voor SD-kaarten. En de handige USB-oplader voorkomt dat u onverwacht met een lege batterij te maken hebt.

De ingebouwde handleiding van de µ TOUGH‑3000 is ideaal wanneer u meer wilt weten over het gebruik van bepaalde functies of mogelijkheden. En net als alle andere µ TOUGH‑camera’s maakt dit model volop gebruik van bewezen technologieën van Olympus, uiteenlopend van Beauty-modus en i-Auto tot AF-tracking en een dubbele beeldstabilisatie. Deze zorgen ervoor dat u moeiteloos de mooiste foto’s maakt.

De waterdichte, schokbestendige en voor koude temperaturen geschikte µ TOUGH‑3000 is een uiterst betaalbare oplossing waarmee u alle mooie momenten van het leven voor eeuwig vastlegt. Dit model zal vanaf maart 2010 verkrijgbaar zijn in de kleuren Oxide Red, Turquoise Blue, Hot Pink en Emerald Green.

De Olympus µ TOUGH‑3000 – belangrijkste kenmerken:

* Waterdicht tot op 3 m***, bestand tegen een val van 1,5 m** en tegen temperaturen tot -10°C, krasbestendig

* 3,6x optische groothoekzoom (28-102 mm*)

* Dubbele beeldstabilisatie (combineert een mechanische en digitale beeldstabilisatie)

* HD-filmopnamefunctie en HDMI-technologie

* 12 Megapixels

* Intern geheugen van 1 GB en geschikt voor SD-geheugenkaarten*****

* Fotosurf en [ib]-software

* HyperCrystal III LCD van 6,9 cm (230.000 dots)

* Geavanceerde gezichtsherkenning en schaduwaanpassingstechnologie

* i-Auto- en AF-trackingfuncties

* Magiefilters

* Ingebouwde handleiding

* USB-oplaadfunctie

* Equivalent bij een 35-mm camera

** Conform de MIL-standaard (testmethoden van Olympus)

*** Conform de IEC 529 IPX8-norm

**** SD is een handelsmerk van SD Card Association

Geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie

Deze technologie zoekt in een compositie naar gezichten en herkent deze als het belangrijkste object dat moet worden vastgelegd. Vervolgens wordt er automatisch op de gezichten scherpgesteld en de belichting wordt zo aangepast dat er sprake is van een optimaal resultaat. De geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie herkent maximaal 16 gezichten.

AF-tracking

Dit systeem volgt automatisch een bewegend voorwerp en zorgt continu voor een goede scherpstelling zodat het resultaat altijd scherp en perfect belicht is. Verder onthoudt dit systeem de informatie over een voorwerp; wanneer het voorwerp even uit beeld is en weer terugkomt, wordt het automatisch weer gevolgd.

Beauty-modus

De Beauty-modus verbetert de weergave van personen op uw foto, zelfs op het moment dat de opname nog wordt gemaakt. Deze functie herkent gezichten en zorgt automatisch voor een verfraaiing van huidtinten en oneffenheden zodat de personen er mooier en jonger uitzien.

Dubbele beeldstabilisatie

Deze functie, waarbij sprake is van een dubbele bescherming, helpt bij het voorkomen van beeldvervormingen als gevolg van camerabewegingen of snelbewegende voorwerpen. Bij de dubbele beeldstabilisatie wordt een hoge ISO-waarde gecombineerd met een mechanische beeldstabilisator met ingebouwde gyrosensor. Deze merkt automatisch wanneer er sprake is van camerabewegingen en past vervolgens de positie van de CCD aan.

i-Auto-functie

De intelligente automodus (i-Auto) maakt gebruik van een geavanceerde automatische herkenningstechnologie en herkent zo de vijf meest gangbare situaties. Dit betekent dat u perfecte opnamen kunt maken zonder handmatig de instellingen aan te passen.

[ib]-software

Olympus maakt nu ook gebruik van [ib]; ingebouwde software voor het bladeren door en ordenen van foto’s. De foto’s kunnen worden geordend op persoon dankzij een nieuwe gezichtsherkenningstechnologie, op plaats dankzij de GPS-functionaliteit, en op gebeurtenis. Doordat per foto informatie wordt opgeslagen, is het heel eenvoudig om een selectie te maken van foto’s die u wilt bekijken op een tv, computerscherm of op de LCD van de camera (middels Fotosurf of een diavoorstelling).

Magiefilters

Maken het mogelijk om direct op de camera creatieve effecten toe te passen.

Pop-art: zorgt voor een betere kleurweergave door de kleuren sterker en levendiger weer te geven. Dit vertaalt zich in indrukwekkende opnamen met een vrolijk en luchtig karakter dat doet denken aan de pop-art-stijl.

Visoog: reproduceert het effect van een visoogobjectief, en dat vertaalt zich in een compleet nieuw perspectief met een ‘rond’ effect.

Schets: geeft de indruk dat de voorwerpen door een kunstenaar zijn getekend; het resultaat heeft meer weg van een tekening dan van een foto.

Pinhole: vermindert de scherpte aan de randen alsof het beeld door een gaatje wordt bekeken. De unieke kleurtonen zorgen daarnaast voor een geheimzinnig gevoel, alsof men in een compleet andere dimensie of ruimte is beland.

Fotosurf

Door in het weergavemenu verschillende opties te kiezen, kunnen gebruikers foto’s oproepen op basis van persoon, plaats of verzameling.

Lees ook:Nieuwe Olympus Tough-3000: buitensportcamera bij uitstek
Lees ook:De Olympus µ TOUGH 6010: klaar voor actie
Lees ook:Nieuwe Olympus µ-modellen voor klassieke serie
Lees ook:Olympus geeft camera’s kleur
Lees ook:Nieuwe [compact]modellen van Olympus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.