Tip van de week: leve de usb-kabel

Bij dvd- en Blu-rayspelers en printers kan een kabeltje er niet meer af, maar bij de meeste camera’s wordt-ie steevast meegeleverd: de usb-kabel. Meestal is die akelig kort en voorzien van een priegelig ministekkertje (hoezo ‘universeel’?). Dus laten veel mensen ‘m in de doos zitten of ergens rondslingeren, zodat het kabeltje binnen de kortste keren uit het zicht verdwijnt. Je hebt toch een – al dan niet in de computer geïntegreerde – kaartlezer, als je camera al niet over ingebouwde Wi-Fi beschikt..?

‘Even’ een Wi-Fi-verbinding opzetten kan echter lelijk tegenvallen, terwijl een oudere kaartlezer soms niet met de nieuwste modellen kaarten, met een supersonische overdrachtssnelheid en de opslagcapaciteit van een pakhuis, uit de voeten kan. In zo’n geval kan het versmade kabeltje uitkomst brengen. Hou ‘m dus in ere en zorg dat je ‘m kunt vinden als je ‘m nodig hebt!

Lees ook:Ook Toshiba gaat draadloos
Lees ook:Mobiele harde schijf met Wi-Fi
Lees ook:Tip van de week: foto’s overzetten
Lees ook:Gratis tips voor ‘tethering’
Lees ook:Grappige exoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.