Tip van de week: een camera voor moeder

Een camera voor jezelf kopen kan best lastig zijn, laat staan voor iemand anders. Hoe voorkom je dat een goedbedoeld geschenk voor moeder of moeder de vrouw in familievetes, echtscheidingen of ontervingen ontaardt?

Hou allereerst in het oog dat de gever niet degene is die het ding gaat gebruiken. Is je moeder, vrouw of vriendin een ware fotofreak, ga dan gerust voor groot en ingewikkeld. Zo niet, houd het dan simpel en bescheiden van formaat. Alleen al omdat de meeste gelegenheidsfotografen het niet leuk vinden om voortdurend met een aparte cameratas rond te zeulen. Wees er ook op bedacht dat de meeste vrouwen geen handen als kolenschoppen hebben. Een handgreep die voor een forse mannenknuist ideaal aanvoelt, is voor veel vrouwenhanden een maatje te groot.

Schiet ook weer niet door in het andere uiterste. Met name met popperige kleurtjes is het uitkijken. Vrouwen die er geen been in zien om met een knalroze camera te paraderen, zijn over het algemeen veel te jong om zelf moeder te zijn.

Nog een laatste hint: nadat je de buit hebt overgedragen, blijf je er verder met je tengels van af. Niets zo irritant als een man die een gadget voor vrouw of vriendin heeft gekocht om er vervolgens zelf mee te kunnen spelen. Als je stiekem weet dat de vrouw in je leven helemaal geen camera wíl, zijn jullie allebei beter af met een ander cadeau.

Lees ook:De ideale vrouw…
Lees ook:Tip van de week: kerstkaart uit eigen atelier
Lees ook:Tip van de week: details
Lees ook:Een beeld – met of zonder woorden
Lees ook:Ook Noord-Korea massaal aan de beauty app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.