Tip van de week: fotoclubbing

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik korte tijd lid geweest van een fotoclub. Dat was toentertijd een uitstervend genootschap van (eigen)wijze oudere heren, dat eenmaal in de zoveel tijd bijeenkwam teneinde recepten voor ontwikkelaar en kamerbrede foto’s op barietpapier van roestige lantaarnpalen uit te wisselen. Ik was toen zelf een stuk jonger en energieker dan nu, en hield het al snel voor bekeken.

Het leek er lange tijd op dat de fotoclubs, in het voetspoor van de serieuze amateurfotografie, een langzame dood zouden sterven. Maar nu fotografie weer een hippe hobby is, óók voor jongeren en vrouwen, blijkt dat veel clubs de digitale draad hebben opgepakt. Wat let je om een keer vrijblijvend te gaan kijken? De kennis die je al doende opdoet bij een levendige club met een collegiale sfeer, is letterlijk onbetaalbaar. Als je de jaarlijkse contributie afzet tegen de kosten van een paar dikke Photoshop-pillen of een workshop, heb je die pakweg honderd euro er zó uit! Nog los van alle andere activiteiten, zoals wedstrijden, uitstapjes en exposities.

En als het tóch een verzuurd gezelschap ouwe knarren met een diepgewortelde afkeer van alles wat digitaal is blijkt te betreffen, hou je het na die kennismakingsavond gewoon voor gezien! Voor een overzicht van de bij de Fotobond aangesloten clubs in je omgeving klik je hier.

Lees ook:Tip van de week: fotoboeken en -cursussen
Lees ook:Sneller en beter selecteren
Lees ook:Club Foam voor fanatieke fotofans
Lees ook:Fotocursus: nuttig?
Lees ook:Zoom maart 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.