Over de mensenmassa heen of eronderdoor

Bij grote evenementen, zoals het Zomercarnaval van afgelopen zaterdag, is het vaak lastig om een plaatsje met goed zicht te bemachtigen én te behouden. Sommige fotografen gaan daarom met een keukentrapje op stap, maar ook ingeklapt blijft zo’n ding een moordwapen in dichte mensenmassa’s. En zelf kun je een aardige doodsmak maken als iemand per ongeluk je uitkijkpost omverloopt terwijl jij met camera in de Walkstoolaanslag op de hoogste trede balanceert…

Als je niet per se een hoog standpunt nodig hebt, is het vaak slimmer om de laagte op te zoeken in plaats van de hoogte. Met een inklapbaar krukje, zoals de Zweedse Walkstool, kun je redelijk comfortabel op de eerste rij plaatsnemen zonder dat je de mensen achter je in de weg zit (al vormt dat nog geen garantie tegen voorpiepers).

De krukjes, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn, wegen nog geen kilo en passen ingeklapt in een bescheiden foedraal. Twee maren: verwacht geen zitcomfort van leunstoelniveau, en de originele uitvoeringen (er zijn ook goedkopere ‘klonen’ op de markt) zijn net als Zweedse auto’s en middenformaatcamera’s niet echt goedkoop.

Lees ook:Tip van de week: geen ‘blauwtje’ bij sneeuwfoto’s
Lees ook:Tip van de week: een draagbaar statief
Lees ook:Loire 7: kasteelgang met zwart-wit
Lees ook:Tweedehands fotospullen – 3
Lees ook:Pentax K-01 en Olympus OM-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.