Jacques Henri Lartigue – Let it snow!

Het ziet ernaar uit dat we toch nog een staartje winter krijgen. Gallery Vassie in Amsterdam brengt ons binnenkort in de juiste winterstemming met een selectie winterse foto’s van de Franse grootmeester-liefhebber in de beste zin van het woord.

© Donation J.H. Lartigue & Gallery Vassie

© Donation J.H. Lartigue & Gallery Vassie

Jacques Henri Lartigue (1894-1986) is vooral bekend geworden als de fotograaf die zich als een van de eersten op spontane (straat)fotografie en bewegende onderwerpen stortte, toen veel van zijn tijdgenoten de wereld nog bekeken van onder een vogelhuisje op statief met een zwarte doek over hun hoofd. Zijn foto’s van autoraces zijn tegenwoordig wereldberoemd – met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen dat Lartigue, ver vóór de uitvinding van de digitale camera, de ontdekker was van het rolling shutter-effect.

Maar Lartigue was dus óók een ster in winterfoto’s. Veelal met een knipoog, en altijd met de hem eigen welwillende blik. Zelfs tijdens de donkerste dagen word je er vrolijk van! Van 1 februari tot 29 maart in Gallery Vassie aan de Langestraat – geopend op afspraak.

Lees ook:Love, Life… Lartigue
Lees ook:Lartigue in kleur in Foam
Lees ook:Panasonic GH4: filmen in 4K
Lees ook:Een insidersblik op de ‘sixties’
Lees ook:“It’s Been a Fantastic Ride” – Michael Putland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.