William Klein in Foam

Vlak voor de jaarwisseling pakt Foam uit met een grote overzichtstentoonstelling van de legendarische Amerikaanse fotograaf William Klein (1928). Klein is al ruim zestig jaar actief, en zette in het begin van zijn loopbaan de fotografische conventies op hun kop met zijn boek Life is Good for You in New York – Trance Witness Revels.

Gun 1, NY 1955 (painted 2005) © William Klein

Gun 1, NY 1955 (painted 2005) © William Klein

Daarna volgden nog vier stedenboeken met Kleins karakteristieke grofkorrelige foto’s. Maar ook in de modefotografie geldt William Klein als een grote vernieuwer. In het kader van deze tentoonstelling zijn tevens diverse films en documentaires van Kleins hand te zien, alsmede de beschilderde contactafdrukken die hij de laatste decennia maakte.

De laatste keer dat het werk van William Klein op een enigszins vergelijkbare schaal in Nederland was te zien, dateert alweer van bijna een halve eeuw terug. Het fotomuseum aan de Amsterdamse Keizersgracht staat van 20 december tot en met 12 maart helemaal in het teken van deze grootmeester. Foam is dagelijks geopend van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag van 10 tot 9.

Lees ook:Foam kijkt terug op uitstekend jaar
Lees ook:Foam Magazine Talents 2014 bekend
Lees ook:Club Foam voor fanatieke fotofans
Lees ook:Filmmaanden bij &Foam
Lees ook:Tim Hetherington Grant 2014 voor William Daniels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.