Fotografie, schilderkunst en grafiek in één expositie

Van 5 juni tot en met 30 juni 2009 exposeren Cornelia Nauta en Frans Plantema in de Amstelkerk fotografie, schilderkunst en grafiek. De opening is vrijdag 5 juni van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens de opening zal Gerard Blommestijn een video vertonen over het werk van beide kunstenaars, waarin ze elkaars werk bekijken en van commentaar voorzien. Wat de twee kunstenaars bindt is dat zij aan de werkelijkheid proberen te ontsnappen door hun eigen verbeeldingswereld vast te leggen.

Fotografe Cornelia Nauta (Grijpskerk, 1963) heeft 5 jaar in Parijs doorgebracht, waar ze onder meer een filmopleiding gevolgd heeft. De invloed die dit op haar fotografie gehad heeft is merkbaar in haar werkwijze: een mise-en-scène in haar studio, of op locatie. Nauta is haar eigen model en gebruikt projecties en meervoudig belichten van het negatief om haar geënsceneerde zelfportretten vast te leggen. In haar foto’s speelt ze soms een dubbelrol, alsof ze een dialoog voert met haar eigen spiegelbeeld.

Inspiratiebronnen komen vaak uit de Franse cultuur zoals de poëzie van Charles Baudelaire, de onthoofde koningin Marie-Antoinette, of de zangeres Barbara. De foto’s gemaakt op locatie zijn ingegeven door de plek waar ze fotografeert, plekken met een geschiedenis, bijvoorbeeld een huis dat op instorten staat, een vervallen transformatorhuisje, een perron van een station.

Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam, 020-5200090
Geopend van 5 t/m 30 juni 2009 op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie:
www.cornelianauta.net

Lees ook:CameraMagazine 125 verschenen
Lees ook:Robyn Beeche: van mode-icoon naar religieuze verstilling
Lees ook:Micky Hoogendijk e.a. – LAYER
Lees ook:Groepstentoonstelling: veranderende fotografie
Lees ook:Vuurwerkfoto’s: mooi en … moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.