Nikon-compact met APS-C-sensor

Nikon heeft zojuist de Coolpix A aangekondigd, naar eigen zeggen ‘de compactcamera van de professional’. Ondanks z’n kleine formaat beschikt de Coolpix A over een sensor met 16 megapixels in APS-C-formaat: net zo groot als bij veel spiegelreflexen en systeemcamera’s. Dit in combinatie met een vaste 18,5 mm F 2,8 groothoeklens, vergelijkbaar met 28 mm op full-frame. Leuk detail is dat het objectief over een scherpstelring beschikt waarmee je te allen tijde de automatische scherpstelling kunt bijsturen. Uiteraard wordt raw ondersteunt, maar een zoeker paste er niet meer bij. Je kunt wel een losse optische zoeker in het flitsschoentje schuiven. De Coolpix A wordt later deze maand leverbaar in zilver of zwart voor pakweg 1100 euro.

Lees ook:Canon breidt systeemcameraserie uit met EOS M6
Lees ook:Lichtsterke Canon-reportagegroothoek vernieuwd
Lees ook:Nikon-bridgecamera met 2000 mm supertele
Lees ook:Kleine compacten van Nikon
Lees ook:Olympus presenteert OM-D E-M5 Mark II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.