Firmware-updates: the never-ending story?

Een paar maanden terug schreven we over firmware-updates: software voor je camera waarmee je die gratis kunt upgraden. Soms gaat het echter niet zozeer om verbeteringen als wel om ‘bug fixes’. Af en toe krijg je zelfs het idee dat de fabrikant een camera heeft uitgebracht die nog niet helemaal ‘af’ was.

Een voorbeeld is de aangekondigde firmware-update voor de nagelnieuwe Nikon D7000, die zou moeten afrekenen met het fenomeen ‘hot pixels’ bij video-opnamen met weinig licht. Voor de eveneens kakelverse Pentax K-5 is al zo’n update verschenen. Die zou niet alleen de opnamecapaciteit bij serieopnamen verbeteren, maar ook ten goede komen aan de algehele ‘stabiliteit’ (..?).

Pentax heeft trouwens een staat van dienst als het gaat om het uitbesteden van zulke klussen aan de klant. Toen indertijd de K10D verscheen, moest de camerakoper lang wachten op een upgrade die het mogelijk maakte om te profiteren van de ingebouwde scherpstelmotor van sommige objectieven. Al is het natuurlijk altijd beter dan een auto die wordt teruggeroepen naar de garage omdat de remmen het niet goed doen…

Lees ook:Stabiliteit: met maar ook zonder statief
Lees ook:CameraNU.nl zet miljoenste klant in het zonnetje
Lees ook:Pentax K-S2: weerbestendig en Wi-Fi
Lees ook:Pakt Pentax uit op photokina?
Lees ook:Tip van de week: statieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.