Toch Pentax full-frame reflex voor eind dit jaar?

Op een Chinees forum is een foto opgedoken van een Pentax-spiegelreflex die de geruchten over een full-frame K3 (?) weer nieuw leven inblaast. Dit wordt dan met name afgeleid uit de omvang van de spiegel. Pentax_K-Het zou uiteraard ‘shopwerk’ kunnen zijn, en toch altijd typerend dat de typeaanduiding ná de ‘K’ nét ontbreekt, maar de bajonetontgrendeling en (mechanische??) scherptedieptecontroleknop links in beeld lijken toch te wijzen op een andere camera. Dát Pentax met een nieuw topmodel komt, lijkt duidelijk na de aankondiging van de nieuwe DA Limited-lenzen en flitsers, maar die lenzen zijn nu weer net niet geschikt voor full-frame…

Canon komt wellicht binnenkort met een nieuwe versie van de EOS M systeemcamera: de EOS M2. Aldus Photo Rumors, op basis van diverse voortijdig uitgelekte technische teksten.

K3schermUpdate: op de officiële Pentax Photo Gallery is de K-3 kortstondig vermeld geweest, als cameracategorie samen met de K-5 II(s). Per saldo hou ik het erop dat er wel een K-3 op stapel staat, maar met een APS-C-sensor.

Op de screenshot zoals de Photo Gallery er nu uitziet; op de grotere insert prijkt de inmiddels weer verdwenen K-3. Er lijkt bewust ‘gelekt’ te zijn.

Nieuwe update: de geruchten dat er begin oktober daadwerkelijk een K-3 wordt geïntroduceerd, worden steeds sterker. Zoals gezegd: ik houd het op APS-C.

Weer een update: een foto vind je hier.

Lees ook:Pentax-full-frame-teaser geüpdatet
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame
Lees ook:Nieuwe Pentax-lenzen voor APS-C én full-frame
Lees ook:Tip van de week: wel of geen full-frame?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.