Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame

De Pentax-full-frame-DSLR laat zoals gezegd nog even op zich wachten, maar dat-ie eraan komt, staat buiten kijf. Na een tweetal professionele telezooms kondigt Pentax namelijk nu een even professionele full-frame-standaardzoom aan: de HD Pentax-D FA 24-70 mm F 2,8 ED SDM WR. Zoals uit de typeaanduiding blijkt, heeft deze nieuweling een lichtsterkte van F 2,8 over het hele bereik en beschikt het weerbestendige objectief over een Supersonic Direct-drive Motor met Quick-shift override en HD-coating. Drie ED- en vier asferische lenselementen moeten borg staan voor de optische kwaliteit, terwijl negen diafragmalamellen een fraaie bokeh geven. Met de meegeleverde zonnekap weegt dit objectief ruim 800 gram, en het prijskaartje vermeldt een in deze regionen alleszins schappelijk bedrag van 1299 euro. Als het goed is, wordt de HD Pentax-D FA 24-70 mm F 2,8 ED SDM WR al volgende maand leverbaar.

Update: volgens diverse bronnen, waaronder Pentax Forums, is dit een Tamron-objectief in een Pentax-jasje.

Lees ook:PENTAX-D FA MACRO 100mm F2.8 WR : optiek voor veeleisende outdoor macro-fotograaf
Lees ook:Nieuwe standaardzoom voor Pentax-spiegelreflexen
Lees ook:Nieuwe groothoek voor Pentax 645Z
Lees ook:Pentax werkt aan tweede systeemcamera
Lees ook:Tweetal full-frameobjectieven van Pentax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.