Dagje Delft

Delft

Vanmiddag een paar uurtjes naar Delft geweest, de meest ‘middeleeuwse’ stad van de Randstad. Dat is raar, want zo’n beetje heel Delft is in de zestiende eeuw afgebrand. Nou ja, het historisch schoon staat er vandaag de dag mooi bij.

Wat ik níét op de foto heb gezet, is het nieuwe station, al hebben hele fotoclubs daar hun geheugenkaarten mee gevuld. Ik vind het een onding, ook nu er geen rukwinden meer met de deuren klapperen, en hoewel de stad – nota bene met een gerenommeerde faculteit Bouwkunde – er bijna failliet aan is gegaan, telt het geheel slechts twee armetierige sporen. Als je dat vergelijkt met station Blaak in Rotterdam, veel dieper onder de grond… Zeg van de Rotterdammers wat je wilt, maar bouwen kúnnen ze. Als Amsterdam de aanleg van de Noord/Zuidlijn aan Rotterdam had uitbesteed, had die metro nu allang gereden en hadden ze vermoedelijk voor hetzelfde geld helemaal naar Groningen kunnen doortuffen.

Ondertussen is het rond het oude treinstation in Delft één grote bouwput. Naar het schijnt, wordt een nieuwe bestemming gezocht – duimen dat dit mooie laatnegentiende-eeuwse gebouw blijft staan!

Lees ook:Amsterdam, Stad op de Schop
Lees ook:Luchtspoor Rotterdam – Otto Snoek
Lees ook:Rotterdam in the Picture
Lees ook:Trucje met flitser
Lees ook:Time-lapse-foto’s vanuit de ruimte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.