Rotterdam in the Picture

175 jaar fotografie in Rotterdam

Cas Oorthuys: Op de veerboot ‘Heen en weer’, 1950. Collectie Nederlands Fotomuseum.

Om alvast in je agenda te noteren: de expositie Rotterdam in the Picture. 175 jaar fotografie in Rotterdam in het Nederlands Fotomuseum aan de Rotterdamse Wilhelminakade. Rotterdam is bij uitstek een dynamische stad, die de afgelopen twee eeuwen snel is gegroeid en daarbij keer op keer een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Met name na de Tweede Wereldoorlog, toen het stadshart in puin lag door een Duits bombardement. Maar ook daarna stak de havenstad zich vrijwel dagelijks in een nieuw jasje. Denk alleen maar aan de Erasmusbrug en het nieuwe Centraal Station.

Dit hele proces is gevolgd door fotografen, onder wie klinkende namen als Eva Besnyö, Marrie Bot, George Breitner, Cas Oorthuys en Gerco de Ruijter. Op de tentoonstelling is naast een ruime selectie uit de eigen collectie ook veel werk in bruikleen te zien. Rotterdam in the Picture is van 24 januari tot 17 mei te bezichtigen. Het Nederlands Fotomuseum is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 10 tot 5, en in het weekend van 11 tot 5.

Lees ook:Nederlands Fotomuseum trekt ruim 80.000 bezoekers
Lees ook:Contactvellen Cas Oorthuys gedigitaliseerd
Lees ook:Nederlands Fotomuseum kleurt WIT
Lees ook:Nederlands Fotomuseum blikt terug op goed jaar
Lees ook:Nederlands Fotomuseum krijgt vintageprints Peter Martens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.